9. prosince 2016 • 14:00

Soupeři pro Spartu: atraktivní United, vrátit se mohou Krasnodar a Villarreal

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes víkend mohou fotbalisté Sparty přemýšlet: jaké by to bylo hrát v Evropské lize proti Manchesteru United? Právě anglický velkoklub bude jednoznačně nejatraktivnější možností, která se nabízí při pondělním losování (od 13:00) pro posledního českého zástupce v Evropské lize v jarním play off.



Manchesteru United musel bojovat o potvrzení postupu až do posledního zápasu, když zvítězil na půdě Luhansku 2:0. Tým trenéra Josého Mourinha s nejdražším fotbalistou světa Paulem Pogbou nebo hvězdným kanonýrem Zlatanem Ibrahimovicem však zatím není zdaleka tak suverénní, jak fanoušci očekávali. Pro Spartu by to i tak byla velká událost, pokud by s ním vytvořila jednu z šestnácti dvojic.

Ale v osudí se nabízejí i další zajímavé varianty. Po roce by si Sparta mohla zopakovat souboj s Krasnodarem, který ve stejné fázi na začátku letošního roku vyřadila. Mohlo by dojít i na reprízu souboje s Villarrealem, který letenské mužstvo naopak ve čtvrtfinále vyřadil.

Do Prahy by mohla přijet také Legia Varšava s Adamem Hlouškem. Z druhého koše nemůže Sparta dostat pouze Hapoel Beer Ševa, s nímž se utkala už v základní skupině.

Koše pro losování Evropské ligy
1. KOŠ
Vítězové skupin v Evropské lize:
SPARTA PRAHA, Fenerbahce, APOEL, St. Etienne, Petrohrad, AS Řím, Athletic Genk, Ajax Amsterdam, Šachtar Doněck, Schalke, Fiorentina, Osmanilspor
Týmy z 3. míst ve skupinách Ligy mistrů: FC Kodaň, Lyon, Tottenham, Besiktas Istanbul
2. KOŠ
Postupující z 2. míst v Evropské lize:
Manchester United, Olympiacos, Anderlecht, Alkmaar, Astra Giurgiu, Athletic Bilbao, Gent, Krasnodar, PAOK Soluň, Villarreal, Hapoel Beer Ševa, Celta Vigo
Týmy z 3. míst ve skupinách Ligy mistrů: Rostov, Mönchengladbach, Legia Varšava, Ludogorets Razgrad

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud