17. února 2017 • 10:20

Sparta padla po prvním úderu, píší v Rusku. Novináři tleskali kouči Rostova

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodním utkání druhého kola fotbalové Evropské ligy byl Rostov proti Spartě (4:0) rychlejší a důraznější při proměňování příležitostí. Řekl to v rozhovoru pro deník Sovětskij sport hlavní trenér ruského klubu Ivan Daniljanc. Současně s chválou svého týmu varoval, že odvetný zápas "v sobě skrývá hrozbu". Tamní novináři jej po jasné výhře ocenili potleskem na tiskové konferenci.



"Sehráli jsme zatím jen jeden zápas, před námi je odveta, která v sobě skrývá hrozbu. Hráči jsou už lepší a zkušenější, ale raději zůstaňme na zemi," řekl ruskému listu trenér. "Byli jsme motivovaní, organizovaní a hodně jsme chtěli vyhrát," dodal.

Sparta podle Daniljance nebyla slabá. "Podařila se velká věc, ale v řadě okamžiků jsme měli štěstí. V odvetě to může být jiné," brzdil optimismus ruských fanoušků.

List Sport Express v komentáři napsal, že rostovský tým je i na začátku sezony stejně ukázněný, sebevědomý a dostatečně agresivní, jako byl i loni. "Je-li třeba a nezasáhne-li vyšší moc, je tým vždy schopen nepustit soupeře k pokutovému území. To se stalo i tentokrát. Brankář Medveděv neměl žádnou vážnou práci," uvedl autor. Jediné, co zápasu bylo možné vytknout, byla prý nízká návštěva, mráz a vysoké vstupné.

Základní sestava fotbalistů Sparty při utkání s Rostovem, které skončilo porážkou 0:4
Základní sestava fotbalistů Sparty při utkání s Rostovem, které skončilo porážkou 0:4

"Scénář zápasu byl naprosto ideální," neskrývá nadšení list. "Sparta, která už nejednou dokázala ruským klubům, že je rozhodně třeba s ní počítat, v zápase neměla nárok způsobit nepříjemnosti. Zhroutila se po prvním úderu," píše se v komentáři. Sovětskij sport o sparťanech napsal, že na hřišti byli jako „nestabilní cínoví vojáčci“.

List si všímá vyloučení Konatého po dvou faulech, které si podle autora samy o sobě zasloužily červenou kartu. Sparta se ocitla v oslabení a zcela odpadla, uzavírá komentátor.

Místní sportovní server Čempionat-Rostov napsal, že rostovský tým si do Prahy poveze velmi solidní náskok. "Sparta bude muset útočit, což právě rostovský tým, zvyklý podnikat smrtící protiútoky, potřebuje," uvedl server.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud