17. srpna 2017 • 22:48

Češi byli u remíz a prohry. Fenerbahce i Ajax senzačně padly, AC dal šest gólů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čeští fotbalisté zasáhli do úvodních zápasů 4. předkola Evropské ligy. Obránce Adam Hloušek nahrál na jediný gól Legie, která doma ale pouze remizovala se Šeriffem Tiraspol 1:1. Ke stejnému výsledku se Skënderbeu přispěl také Jan Lecjaks z Dinama Záhřeb, naopak Filip Novák naskočil na hřišti Apollonu až v průběhu zápasu a byl u dvou gólů Midtjyllandu, který padl 2:3. Z favoritů zaváhaly Ajax i Fenerbahce, pouze remízu si z Domžale odváží Marseille. AC Milán pro změnu smetl makedonskou Skhëndiji 6:0.



Legia v domácím utkání moldavského soupeře přehrávala, ale dlouho nemohla překonat jeho obranu. Až čtvrthodiny před koncem poslal Hloušek z levého křídla přízemní přihrávku do vápna a Hamalainen zařídil vedení. Už se zdálo, že to bude vítězný gól, ale v závěru po rohovém kopu srovnal z ojedinělé šance hostů Bayala.

Midtjylland s dalším českým reprezentantem Filipem Novákem prohrál 2:3 na hřišti Apollonu Limasol. Dinamo Záhřeb s Janem Lecjaksem doma uhrálo remízu 1:1 se Skënderbeu Korcë, které ve 3. předkole vyřadilo Mladou Boleslav.

Překvapením je domácí prohra Ajaxu Amsterodam 0:1 s Rosenborgem Trondheim. V nominaci Ajaxu chyběl Václav Černý. Ještě více překvapila výhra Vardaru Skopje 2:0 nad favorizovaným Fenerbahce Istanbul.

AC Milán splnil roli favorita na jedničku, doma nastřílel šest gólů
AC Milán splnil roli favorita na jedničku, doma nastřílel šest gólů

Italský gigant AC Milán proti Tetovu potvrdil roli jasného favorita a už v poločase vedl 3:0. To se mu v pohárech povedlo poprvé od finále Ligy mistrů z roku 2005. Tehdy sice AC nakonec náskok ztratilo a prohrálo s Liverpoolem, tentokráte ale přidalo další tři branky a výsledkem byla druhá největší milánská výhra v pohárech.

Větším rozdílem AC vyhrálo jen v roce 1962, kdy porazilo 8:0 Union Lucemburk. Dvěma góly k tomu přispěli Riccardo Montolivo a letní posila André Silva.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Dinamo Záhřeb - Skënderbeu Korcë 1:1 (0:1), BATE Borisov - Olexandrija 1:1 (1:1), Apollon Limassol - Midtjylland 3:2 (1:1), FK Krasnodar - Crvena Zvezda Bělehrad 3:2 (1:0), Hafnarfjördur - Braga 1:2 (1:0), PAOK Soluň - Östersund 3:1 (1:1), Vardar Skopje - Fenerbahce Istanbul 2:0 (1:0), Ludogorec Razgrad - Suduva Marijampole 2:0 (0:0), Altach - Maccabi Tel Aviv 0:1 (0:0), Panathinaikos Atény - Athletic Bilbao 2:3 (1:0), Legia Varšava - Šeriff Tiraspol 1:1 (0:0), Domžale - Olympique Marseille 1:1 (1:0), Ajax Amsterodam - Rosenborg Trondheim 0:1 (0:0), Viitorul Constanta - Salcburk 1:3 (1:3), FC Bruggy - AEK Atény 0:0, Osijek - Austria Vídeň 1:2 (1:1), AC Milán - Škendija Tetovo 6:0 (3:0), Partizan Bělehrad - Videoton 0:0, Everton - Hajduk Split 2:0, Maritimo - Dynamo Kyjev 0:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud