Jan Vacek
28. září 2017 • 04:55

Jak Plzeň proti Beer Ševě nahradí Limberského? Vrba řeší dvě varianty

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:00 | V sobotu sice setnula Mladou Boleslav a prodloužila dokonalý vstup do sezony, zároveň ale přišla o jednu ze svých největších jistot. O elitního obránce Davida Limberského. Ten po souboji s Nikolajem Komličenkem utrpěl zlomeninu lícní kosti a na několik týdnů bude mimo hru. Trenér Pavel Vrba nyní musí řešit, jak klíčového levého beka nahradit. Jaké možnosti se mu nabízejí?



Aby David Limberský Viktorii chyběl, to je spíš vzácnost. Byť měl plavovlasý bek v minulosti různá zranění, vždy se jednalo pouze o krátkodobé výpadky. Limberský má navíc tu schopnost, že se povětšinou dokáže dát dohromady mnohem dřív, než lékaři předpokládají. Teď je ale situace jiná.

Léčbu zranění v obličeji nelze příliš uspěchat, Limberský na několik týdnů vypadává ze sestavy. A na západě Čech musí vymýšlet, jak jeho absenci co nejlépe kompenzovat. Kouč Vrba má v zásadě dvě možnosti.

Tou první je zařazení Milana Havla. Mladý obránce přišel do Plzně v létě, bez výraznějších problémů je schopný naskočit na obou krajích obranného valu. To už v dresu Viktorie ostatně dokázal, v sezoně má na kontě už sedm startů.

Vrba před Izraelci varuje: Prohra by byla velká ztráta, chybí Hubník
Video se připravuje ...

Druhou variantou potom je využití Jana Kovaříka. Ten je sice povoláním krajní záložník, prakticky celou přípravu ovšem strávil na pozici levého beka. Jako by si ho Vrba chystal právě na situaci, jako je tahle. „Hráči dostali během přípravného období a prvních zápasů dost prostoru. Víme, co kdo a jak může hrát,“ prohodil zkušený trenér.

Je vysoce pravděpodobné, že do čtvrtečního utkání základní skupiny Evropské ligy proti Hapoelu Beer Sheva naskočí na levém kraji od první minuty Havel. Kovařík totiž na letním soustředění v Rakousku utrpěl zlomeninu kotníku a na dlouhou dobu vypadl ze hry. Poprvé naskočil až během uplynulého víkendu za juniorku.

Kdo se na Limberského postu usadí dlouhodoběji, to může ukázat samotný duel s Izraelci a výkon, jaký v něm Havel odvede. „Uvidíme, kdo tam bude hrát. Doufám, že zvolíme takovou variantu, která nám bude vyhovovat,“ prohlásil Vrba.

Jisté je, že ani jeden ze zmíněné dvojice není rovnocennou náhradou. Limberský totiž v úvodu sezony patřil mezi nejlepší plzeňské hráče. Viktoria nyní musí jeho absenci alespoň zmírnit.

Plzeňský trenér Pavel Vrba v utkání proti Zlínu
Plzeňský trenér Pavel Vrba v utkání proti Zlínu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud