Michal Koštuřík
22. listopadu 2017 • 20:00

Zlín v Moldavsku. Páník fotí a mluví rusky, kouč gólmanů vypekl televizi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOLDAVSKA | Zatím je to celkem zábava, poznávání nepoznaného. Hlavně pro mladší ročníky. Začalo to vojenskými checkpointy cestou z letiště v moldavské metropoli Kišiněvě do Tiraspolu, vzdáleného sedmdesát kilometrů po nerovné asfaltce. Z autobusu výhledy do rovinaté krajiny s polorozbořenými domky, neupravenými zahradami, rozlehlými budovami, pamatující éru Sovětského svazu... Támhle se pasou krávy, na druhé straně hučí široký Dněstr. Trenér Zlína Bohumil Páník si ho fotí přes sklo a k řidiči prohodí pár slov v ruštině, ze které maturoval.



Góly

Domácí: 11. de Macedo da Silva

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mikulić – Racu, Posmac, Kulušić – M. Sušić (C), Brezovec (70. De Nooijer), Anton, Kendyš, da Silva Leite – Badibanga (90+2. Damascan), de Macedo da Silva (84. Balima).

Hosté: Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák (80. Bartolomeu) – Ekpai (53. Holzer), Hnaníček (C) (84. Traoré), Jiráček, Džafić – Železník, Mehanović.

Náhradníci

Domácí: Juric, Oliveira, De Nooijer, Mugoša, Balima, Oancea, Damascan

Hosté: Dostál, Hronek, Diop, Traoré, Holzer, Kopečný, Bartolomeu

Karty

Hosté: Bačo, Gajič

Rozhodčí

Nilsen – Gronevik, Isaksen (všichni Norsko)

Stadion

Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol

To vše je předehra čtvrtečního večera, kdy nastoupí Fastav na moderním stadionu Tiraspolu proti domácímu Šeriffu v předposledním utkání ve skupině Evropské ligy. Aby si udržel šanci na postup, musí bezpodmínečně zvítězit. Vše ostatní ho vyřazuje ze hry. „Naděje umírá poslední. Když zvládneme tento i poslední zápas, mohli bychom postoupit,“ prohlásil záložník Josef Hnaníček.

Kodaňský Kasper Kusk v souboji s Vukadinem Vukadinovičem (vpravo)
Kodaňský  Kasper Kusk v souboji s Vukadinem Vukadinovičem (vpravo)

Když po poledni dorazila výprava k hotelu Russia v Tiraspolu, moldavská televize odchytila k rozhovoru prvního chlapíka, který se jí po vystoupení z busu naskytl. Netrefila se ale do hráče, před kameru a mikrofon si suverénně stoupnul trenér brankářů Otakar Novák. Dotazu v angličtině nerozuměl, přesto neváhal a zahlásil: „Vyhrajeme 3:0.“ A odešel... Sranda veliká...

Na večerní oficiální tiskové konferenci zase kouč Páník nadhazoval, ať lidé vsadí za tisícovku na vítězství jeho týmu. Dozvěděl se totiž, že takřka sto procent sázkařů věří domácím. Ti jsou po výhře v Moskvě na Lokomotivu blízko postupu.

„Máme rozbory několika utkání včetně toho v Moskvě. Tam byl Šeriff herně lepší, výbušnější, rychlejší. Měl výbornou organizaci hry, dva nebezpečné hroty a po zásluze vyhrál 2:1,“ chrlil ze sebe Páník, jenž dá při absenci Janíčka s Vukadinovičem šanci hráčům širšího kádru.

I proto, že už v pondělí čeká Fastav prestižní derby se Slováckem a v lize má jeho soubor co napravovat. „Rotace se nabízí. Věřím, že motivace dalších hráčů je velká a jejich kvalita vysoká. Rozhodně neoslabujeme. Myslím, že jejich výkon bude výborný,“ předpokládal zlínský trenér.   

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Zlín 2:0. Druhý tým tabulky neprohrál už 11 utkání
Video se připravuje ...

Na svou první šanci na evropské scéně čeká záložník Petr Hronek. Do Zlína přišel během podzimu z Jihlavy právě proto, aby okusil Evropskou ligu. Jenže dorazil se zraněním, a když začal pracovat na průniku do sestavy, znovu se zranil. Nejdřív mu vystavil, stopku svalový přitahovač, nedávno natažený břišní sval.

Zatím byl středový univerzál jen jednou na lavičce, a to v Olomouci proti FC Kodaň. „I to už je úspěch,“ usmál se Hronek po příletu do Moldavska. „Se zraněním předem nepočítáte. Beru to s nadhledem, co se dá dělat. Pokud to jde, snažím si to užívat. Teď už jsem zdravotně úplně v pohodě,“ svěřil se.

Své působení ve Zlíně zatím hodnotit nemůže, jedině ironicky. „Z mé strany super,“ podotkl se sarkasmem sobě vlastním. Zdravotní stav mu po přestupu skoro nic nedovolil.

Tak možná ve čtvrtek. Aspoň na pár minutek...

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Lok. Moskva 6 3 2 1 9:4 11
2. FC Kodaň 6 2 3 1 7:3 9
3. Tiraspol 6 2 3 1 4:4 9
4. Zlín 6 0 2 4 1:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud