23. listopadu 2017 • 20:50

Plzeň - FCSB 2:0. Viktoria slaví postup, jarní boje trefili Petržela s Kopicem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně postoupili do vyřazovací fáze Evropské ligy. Svěřenci Pavla Vrby v pátém utkání skupiny G doma porazili bukurešťský FCSB 2:0 a mají kolo před koncem jistotu, že společně s rumunským soupeřem budou v soutěži pokračovat i na jaře. Viktoria díky gólům Milana Petržely a Jana Kopice ze druhého poločasu zdolala někdejší Steauu na čtvrtý pokus v této sezoně. Plzni pomohl k postupu i výsledek druhého zápasu ve skupině, v němž Lugano zvítězilo 1:0 nad Beer Ševou. Na stadionu izraelského týmu Západočeši za dva týdny podzimní část EL uzavřou.



Góly

Domácí: 50. Petržela, 76. Kopic

Hosté:

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (88. Živulić), D. Kolář (83. Čermák), Kopic – Řezníček (66. Bakoš).

Hosté: Vlad – Enache, Planić, Bălașa (C), Júnior Morais – O. Popescu, Filip (46. F. Tanase) – Golofca (46. Nedelcu), Man, Coman (64. Budescu) – Alibec.

Náhradníci

Domácí: Kozáčik, Kovařík, Hájek, Bakoš, Havel, Čermák, Živulić

Hosté: Niță, Larie, Nedelcu, Gnohéré, Tanase, Budescu, Amorim

Karty

Hosté: Man, Enache

Rozhodčí

Ivan Bebek – Goran Pataki, Miro Grgić – Mario Zebec, Goran Gabrilo (všichni CRO)

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

10 197 diváků

Trenér Vrba udělal v základní sestavě dvě změny oproti ligovému utkání se Slováckem. Brankář Hruška tradičně v pohárech zastoupil Kozáčika , v útoku hrál Řezníček místo Bakoše. Znovu chyběli zranění Krmenčík a Zeman .

Plzeň začala aktivněji a víc držela míč, ale první šanci si v šesté minutě vypracovali hosté. Golofca se prokličkoval ke střele, ale Hruška ji zlikvidoval. Na druhé straně Petržela trefil boční síť.

FCSB se hodně snažil hrát na brejky. Po jednom z nich Alibec utíkal sám na Hrušku, ale nepříliš razantní střelou domácího brankáře nezaskočil. Dobrý zákrok předvedl i rumunský gólman Vlad proti pokusu Řezníčka.

Obrovskou šanci pak zahodil Kolář , který byl sám na značce penalty, ale zaváhal se zpracováním. Na konci poločasu domácí bukurešťského soupeře sevřeli a měli další slibné příležitosti, dvě z nich neproměnil Řezníček.

Viktoria výborně vstoupila do druhé půle. Hrošovský ve 49. minutě našel povedeným centrem za obranu Petrželu, který sám před Vladem nezaváhal.

FCSB mohl brzy odpovědět, Balasovu ránu z přímého kopu však Hruška vytáhl na roh. Druhý gól na druhé straně odmítl Kopic a po úniku zamířil těsně vedle. Plzeňští pak trochu přenechali iniciativu soupeři. Hruška znovu podržel lídra české ligy, když vyrazil Tanaseho střelu.

Domácí v 76. minutě přidali druhou branku. Po Řezníkově průniku nejprve Kopice fantasticky vychytal gólman FCSB, ale Hořavovu dorážku pak znovu Kopic hlavou šťastně tečoval do sítě. Závěr už si plzeňské mužstvo pohlídalo a na svém stadionu vyhrálo čtvrtý pohárový duel po sobě.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 6 4 0 2 13:8 12
2. Steaua 6 3 1 2 9:7 10
3. Lugano 6 3 0 3 9:11 9
4. Hapoel Be'er Sheva 6 1 1 4 5:10 4

Vrba po postupu Plzně: Jsem rád, že starší hráči ukazují lidem, že fotbal hrát umějí
Video se připravuje ...

Petržela: Být sám před gólmanem? Takové góly jsou nejtěžší
Video se připravuje ...

Záložník Plzně Hořava: Klíč k postupu? Vítězství na našem stadionu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud