16. května 2018 • 22:36

Evropskou ligu ovládlo Atlético. Hrdinou Griezmann, radost je i v Česku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlética Madrid potřetí vyhráli Evropskou ligu. Ve finále v Lyonu porazili Marseille 3:0 a navázali na triumfy z let 2010 a 2012. V obou poločasech se trefil útočník Antoine Griezmann, těsně před koncem uzavřel skóre kapitán Gabi. Španělský celek tak zaručil, že český vicemistr se jistě kvalifikuje do základní skupiny Evropské ligy.



Favorizovaný španělský celek uspěl i ve třetím finálovém zápase EL, naopak Olympique i třetí finále této soutěže prohrál a čekání na evropskou trofej prodloužil na 25 let.

Vítězství Atlética znamená, že český vicemistr se kvalifikuje do třetího předkola Ligy mistrů, které nově přestavuje jistotu skupiny Evropské ligy. K druhému místu je blízko pražská Slavia.

Hráči Marseille začali mnohem lépe. Už ve čtvrté minutě po Payetově přihrávce za obranu Germain postupoval na branku, ale zblízka přestřelil. Francouzský tým pak nedotáhl ani další slibné náznaky.

Atlético naopak ve 21. minutě hned první velkou šanci proměnilo. Anguissovi po přihrávce od gólmana Mandandy odskočil míč, Gabi vyslal do úniku Griezmanna a francouzský útočník svému krajanovi v brance nedal šanci.

Další rána pro Marseille přišla po půl hodině hry, kdy se zranil kapitán Payet a se slzami v očích musel opustit hřiště. Madridské mužstvo, jehož trenér Simeone byl kvůli disciplinárnímu trestu na tribuně, si zbytek poločasu v klidu pohlídalo.

Chladnokrevnému Atléticu vyšel i vstup do druhé půle. Ve 49. minutě si Griezmann vyměnil míč s Kokem a elegantně přehodil Mandandu. Nejlepší střelec "Rojiblancos" si v tomto ročníku EL polepšil na šest gólů.

Druhý tým španělské ligy pak dlouho kontroloval hru a soupeře téměř nepouštěl na svou polovinu. Až v 81. minutě střídající útočník Mitroglu trefil hlavou tyčku. To však bylo ze strany Marseille všechno. Třetí gól přidal minutu před koncem Gabi křížnou střelou po další Kokeho přihrávce.

Finále fotbalové Evropské ligy v Lyonu:

Olympique Marseille - Atlético Madrid 0:3 (0:1)

Branky: 21. a 49. Griezmann, 89. Gabi. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Amavi, Luiz Gustavo, N'Jie - Vrsaljko, Lucas. Diváci: 55.768.

Sestavy:

Marseille: Mandanda - Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet (32. Lopez), Ocampos (55. N'Jie) - Germain (74. Mitroglu). Trenér: Garcia.

Atlético: Oblak - Vrsaljko (46. Juanfran), Giménez, Godín, Lucas - Correa (88. Thomas), Gabi, Saúl, Koke - Griezmann (90. Torres), Diego Costa. Trenér: Burgos, Simeone.

Góly

Domácí:

Hosté: 21. Griezmann, 49. Griezmann, 89. Gabi

Sestavy

Domácí: Mandanda – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Anguissa, M. Sanson – Thauvin, Payet (C) (32. Maxime López), Ocampos (55. N'Jie) – Germain (74. Mitroglu).

Hosté: Oblak – Vrsaljko (46. Juanfran), J. Giménez, Godín, Lucas Hernández – Á. Correa (88. Partey), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – D. Costa, Griezmann (90. F. Torres).

Náhradníci

Domácí: Sakaj, Kamara, Rolando, Mitroglu, N'Jie, Pelé, López

Hosté: Luís, Partey, Torres, Werner, Savić, Juanfran, Gameiro

Karty

Domácí: Amavi, Gustavo, N'Jie

Hosté: Vrsaljko

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. NED)

Stadion

Stade de Lyon, Lyon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud