2. srpna 2018 • 21:30

Nepokoje na Letné! Fanoušci Sparty přerušili zápas, zahnat je musel Šural

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké emoce vzbudil u fanoušků Sparty inkasovaný gól z penalty, kterým Subotica vzdálila letenskému celku šance na postup. Příznivci Pražanů v 76. minutě odvety vtrhli na hřiště a na několik minut přerušili zápas. Zůstali však u rohového praporku, po dvou minutách se po domluvě sparťanského kapitána Josefa Šurala vrátili na tribunu a utkání pokračovalo. Sparta ale už s výsledkem zahýbat nedokázala a vítězství 2:1 jí k postupu do dalšího předkola Evropské ligy nestačilo.



Nepokoje fanoušků vyvolala penalta, po které hosté snížili na 1:2. Autor gólu Bojan Cecarič navíc běžel slavit přímo před tvrdé jádro fanoušků Sparty, kteří ho zasypali kelímky s pivem. Následně seběhli z horních pater tribuny ke hřišti a v jeho rohu prolomili bariéru.

Frustrovaní fanoušci Sparty vtrhli na hřiště. K návratu je přemluvil Šural
Video se připravuje ...

Malý počet pořadatelů před nimi musel couvat a dával hráčům najevo, ať opustí hrací plochu. Sudí po chvíli dal pokyn, aby se hráči uchýlili ke střídačkám, ale Šuralovi se mezitím podařilo fanoušky přesvědčit k návratu do hlediště.

"Poprosil jsem je, aby nám nebrali čas, aby nezdržovali hru a pokud musí vlétnout na hřiště, ať na něj vlétnou po zápase. Naštěstí to pochopili a odešli," uvedl po zápase Šural.

I tak lze čekat, že Sparta dostane od disciplinární komise UEFA přísný trest. Hrozí i uzavření části či celého stadionu.

Sparta: Organizaci jsme nepodcenili

„Hned po zápase jsme si prohledli videozáznamy z kamerového systému, které máme k dispozici. Začali jsme je vyhodnocovat a na jejich základě budeme vyvozovat další kroky. Co přesně se stane, zatím nedokážu říct. Rozhodně se jedná o velký problém. Počkáme na zprávu delegáta utkání, což je stěžejní dokument pro případné disciplinární řízení. Nicméně není pochyb, že s námi bude zahájeno. Je pravda, že za poslední dva roky s námi bylo zahájeno několikrát, což nám situaci neusnadní. Budeme vyhodnocovat situaci, kdy fanoušci vnikli na hřiště během utkání i dění po zápase. Je to však na posouzení odborníků. To, že bychom organizaci zápasu jako klub podcenili, vylučuji.“

Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty

Ščasný: Převažují pozitiva, hráči podali nejlepší výkon za dlouhé období
Video se připravuje ...

Zklamaný Šural po vypadnutí Sparty: Doplatili jsme na nezvládnutý první zápas
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta porazila Subotici 2:1, postup však slaví srbský celek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud