Jakub Dvořák
24. srpna 2018 • 04:55

Olomouc získala obdiv. Vše ustála, divil se kouč Sevilly, Vaclík smekal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři triumfy v Evropské lize za posledních pět let. Špička španělské ligy. Ne, ve čtvrtek se rozhodně na Andrově stadionu nepředstavil celek, kterému by Olomouc měla nasázet pět branek a spokojeně odkráčet ze hřiště. Jenže opak byl ve 4. předkole Evropské ligy pravdou. A klub z Andalusie se i přes hubenou výhru 1:0 v posledních minutách nestačil divit. „Věděli jsme, kde jsou jejich slabiny, ale i když jsme toho zkoušeli využít, oni byli v pohodě. Dál hráli to svoje,“ řekl po utkání kouč Sevilly Pablo Machín.



Kdekdo čekal jasný zápas. Obzvláště po výprasku s Baníkem. Jenže olomoučtí fotbalisté jakoby už od pondělí měli v hlavě právě Sevillu a směřovali všechnu přípravu ke čtvrtečnímu souboji.

„Cítil jsem z hráčů obrovskou motivaci a touhu odčinit ten výkon proti Baníku. Byla to perfektní odezva,“ řekl po utkání kouč Sigmy Václav Jílek a za pravdu mu dal i jeho protějšek Pablo Machín.

Dle jeho slov měli sevillané domácí tým dokonale přečtený, ale nebylo jim to nic platné, když jejich záměry na hřišti nefungovaly.

Sevilla nás podcenila. řekl olomoucký Plšek po skvělém výkonu, ale prohře 0:1
Video se připravuje ...

„Věděli jsme, jak na ně, ale oni byli pořád v pohodě a dál hráli to svoje,“ kroutil hlavou hostující trenér. „Museli jsme se jim vyrovnat po kondiční stránce a to nebylo jednoduché, protože Olomouc hnali diváci a navíc už má za sebou pět ligových zápasů,“ našel si menší výmluvu. I Sevilla totiž už má několik ostrých duelů za sebou. V nové sezoně sehrála už šest soutěžních zápasů.

Český brankář Tomáš Vaclík však žádné výmluvy nehledal. „Výhru 1:0 musíme brát. Jsme rádi, že domů jedeme s nulou a v odvetě věřím, že budeme hrát o hodně líp,“ neschovával se za žádné fráze.

Kdyby si jej kouč Machín před zápasem vyslechl a nedal jen na sestřihy u videa, možná by tak zaskočený výkonem Hanáků nebyl.

„Já říkal všude, že Sigma hraje hezký fotbal. Není to tým, který by zalezl a bořil. Kluci ukázali, že to, čeho se drží pod trenérem Jílkem, dává smysl. Mají spoustu hráčů z akademie, kteří mají velký vztah ke klubu. Vemte si, že dva roky zpátky byla Olomouc se stejným kádrem ve druhé lize a dnes proti nám odehrála takový zápas. Klobouk dolů před tím procesem,“ dodal český reprezentant.

Takový zápas může nabudit celé město. Fyzicky jsme byli na stropu možností, soudí Jílek
Video se připravuje ...

V úterý byl céres. A prohráli jsme. Ale šance na postup o 1 % vzrostla, usmál se Jílek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud