26. října 2018 • 11:12

Tvrdík po výhře v Kodani: Kolářova holeň ukazuje, jaká bitva je za námi

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vybojovali v Kodani veledůležité tři body. Vítězstvím 1:0 se dostali na druhé místo skupiny C Evropské ligy a zvýšili své šance na postup. Jak moc zápas s dánským soupeřem lídra české ligy bolel, doložil na svém twitterovém účtu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Na svém twitterovém účtu zveřejnil fotografii holeně brankáře Ondřeje Koláře, která po střetu s kodaňským Sotiriouem potřebovala zašít.



Možná klíčovou výhru v boji o postup ze základní skupiny Evropské ligy dokázala získat Slavia, která díky premiérové trefě Jana Matouška v „sešívaném“, ač ve čtvrtek v modrém, dresu porazila Kodaň 1:0.

Pro Pražany to byla teprve druhá výhra z posledních 24 venkovních utkání na evropské scéně. A v Kodani o ni bojovali s dánským soupeřem doslova na krev.

To pocítil na vlastní kůži v závěru zápasu brankář Ondřej Kolář, který se v 89. minutě, asi v nejdůležitějším zákroku večera, vrhl pod nohy domácího Sotirioua, aby zachytil průnikovou přihrávku do vápna. Domácí fotbalista se snažil být u míče dříve, než gólman Slavie, ale v poslední chvíli, když už měl míč pod kontrolou Kolář, podklouzl a trefil holeň jedničky „sešívaných“.

Gólman Slavie musel být následně ošetřován, ale utkání dochytal i s pochroumanou nohou. Po závěrečném hvizdu se o něj postaral realizační tým a šrámy mu zašil.

Následky tvrdého střetu na Kolářově holeni využil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík k tomu, aby ukázal, jak tvrdé utkání má jeho tým za sebou. „Zašitá holeň Ondry Koláře ukazuje, jaká to byla bitva,“ napsal na svém Twitteru Tvrdík k fotografii s poraněnou Kolářovou holení. „Kluci, děkujeme, jdeme za postupem,“ dodal.

O ten bude Slavia bojovat ve zbývajících třech zápasech základní skupiny C Evropské ligy. Nejprve ji čeká 8. listopadu domácí odveta s Kodaní. Následně 29. listopadu zamíří do Bordeaux a skupinová klání uzavře 13. prosince doma se Zenitem Petrohrad.

Poraněná holeň brankáře pražské Slavie Ondřeje Koláře po zápase s Kodaní
Poraněná holeň brankáře pražské Slavie Ondřeje Koláře po zápase s Kodaní

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Petrohrad 6 3 2 1 6:5 11
2. Slavia 6 3 1 2 4:3 10
3. Bordeaux 6 2 1 3 6:6 7
4. FC Kodaň 6 1 2 3 3:5 5

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud