Jonáš Bartoš
15. února 2019 • 13:00

Hoftych: Slavia i Plzeň jsou evropské týmy. V čem jsou napřed a co šlágr?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá vizitka pro český fotbal. Výsledky Slavie a Plzně v úvodních duelech vyřazovací fáze Evropské ligy ukázaly, že oba kluby patří na mezinárodní scénu a dokážou si poradit i se silnými soupeři. Ve venkovních odvetách mají po výsledcích 0:0 a 2:1 slušnou šanci postoupit, i když je v Genku a v Záhřebu čeká ještě velmi náročná šichta. Co zdobí momentálně nejlepší české kluby? Kdo má větší šanci uspět ve vzájemném nedělním šlágru? A v čem jsou před Spartou? Na to v rozhovoru pro iSport Premium odpovídá Pavel Hoftych, ještě na podzim generální manažer Spartaku Trnava, se kterým hrál skupinu Evropské ligy. 



Udělaly vám radost výsledky Slavie a Plzně v Evropské lize?
„Oba dva výsledky jsou důležité pro český klubový koeficient, to je jasné. Zároveň je to důležité pro odvetu. Oba týmy mají šanci postoupit. Také bych ocenil, že naši dva zástupci hrají velmi dobré partie se suverénními lídry belgické a chorvatské ligy. To je obrovská reklama. Nesrovnávejme se s Realem, Barcelonou a takovými evropskými giganty, ale srovnávat se s belgickou ligou a tradičně šikovnými chorvatskými hráči na top úrovni je určitě pozitivní.“

Není škoda, že Slavia přes dobrý výkon nedokázala vstřelit branku a vyhrát?
„Slavia hrála celý zápas vyrovnanou partii, dala dvě tyčky, Milan Škoda měl dvě, tři dobré možnosti, kdy by při lepším zakončení byla Slavia k výhře blíž. Na druhé straně je třeba vidět, že brankář Kolář chytil samostatný nájezd a další dvě výborné příležitosti hostů. Takže to byl remízový zápas, akorát na jiný výsledek, než na 0:0. Pro Slavii je pozitivní, že je to nejlepší výsledek z remíz pro odvetu.“

Jak hodnotíte výhru Plzně?
„Plzeň odehrála slabší první poločas. Dinamo bylo určitě lepším týmem, hlavně Petkovič (střední útočník) svým agresivním způsobem hry a kvalitou znervóznil plzeňskou obranu. Ale vyzdvihl bych druhý poločas v podání Viktorie a výborná střídání Pavla Vrby. V poločase tam dal Romana (Procházku) místo Čermase (Čermáka), kterému se tolik nedařilo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud