21. února 2019 • 21:28

Limberského zmar. Náhradní stoper korunoval chyby vyloučením

Autor: jon, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při plzeňských problémech v obraně padla volba na zkušeného barda. Pavel Vrba v odvetě play off Evropské ligy na hřišti Dinama Záhřeb (0:3) vsadil na Davida Limberského, krajního obránce posunul netradičně na stopera. Tenhle tah ale trenérovi Viktorie vůbec nevyšel. 35letý bek se podepsal pod dvě ze tří inkasovaných branek a mizerný výkon korunoval v 87. minutě, kdy ho sudí po druhé žluté kartě poslal předčasně ze hřiště.  



Plzni vypadli před náročnou odvetou Lukáš Hejda (otřes mozku ze zápasu v Boleslavi) a kapitán Roman Hubník (karty). Radim Řezník se teprve vrací po zranění, takže Vrbovi zbyl jediný použitelný stoper – Luděk Pernica. K němu se rýsovala varianta s Romanem Procházkou, nebo Davidem Limberským.

Plzeňský kouč se nakonec rozhodl pro druhou variantu. Nechtěl sahat do fungujícího středu zálohy a věřil, že ostřílený obránce svůj náročný úkol zvládne. Jenže plzeňská osmička si s nezvyklou rolí nepotykala.

Plzeň poprvé inkasovala už v 15. minutě, kdy v hostujícím vápně po pěkné kombinaci zakončoval úplně volný Mislav Oršič. Ve 33. minutě přišel druhý úder, když krásnou standardku od Hajroviče proměnil Emir Dilaver. Jeho náběh Limberský vůbec nezachytil a nechal ho osamoceného pohodlně hlavou zakončit.

Limberský na nezvyklém postu nebyl ve své kůži. Stopera si sice už párkrát vyzkoušel, proti tak kvalitnímu a silnému soupeři ale nestíhal. V momentě, kdy se Viktoria za stavu 0:2 nadechovala alespoň k nějaké územní převaze, Limberský při útočné kombinaci špatně nahrál Pernicovi, vznikl rychlý brejk a parádní zakončení kanonýra Petkoviče, který pojistil domácí postup.

Limberský si musel svůj zápas hrůzy „vyžrat“ do samého dna. V 87. minutě nešetrně fauloval unikajícího hráče Dinama, sudí vytáhl žlutou. Šlo o druhou v utkání a tak rychle zmizel do šaten. Přitom ještě v neděli proti Slavii byl za plzeňského hrdinu a na svém obvyklém místě na levé straně obrany patřil k nejlepším hráčům zápasu…

„Není na tenhle post zvyklý, měl to trochu složitější. Na kraji je výrazně lepší, ale neřekl bych, že to byl ten, který za naši porážku mohl. Spousta hráčů odehrála průměrné nebo podprůměrné utkání. K Davidovi bych se proto nechtěl víc vracet,“ hájil svého klíčového muže sestavy trenér Pavel Vrba.

Absence stoperů se pro Plzeň ukázala jako klíčový faktor zápasu, do kterého šla Viktoria s lepším výsledkem 2:1. „Chyběl nám i Hejda. Je škoda, že během čtrnácti dní se stalo to, co se stalo. Teď musíme udělat vše proto, abychom to, co jsme dnes pokazili, napravili v ligové soutěži,“ pravil zklamaný Vrba.

Také kvůli zdravotním problémům v defenzivě vedení klubu narychlo „upeklo“ půlroční hostování s opcí exsparťanského reprezentačního stopera Jakuba Brabce, který se k týmu připojí možná už na pondělní duel v Opavě. K dispozici by měl být i Roman Hubník, naopak zranění Lukáše Hejdy si vyžádá delší rekonvalescenci.

Velký slávistický večer, sešívaní rozdrtili Genk 4:1! Limberský potopil Plzeň
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:0. Sešívaní vyhořeli, boj o titul se dramatizuje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud