12. dubna 2019 • 15:10

Nový Ronaldo?! Mladý Félix z Benfiky po hattricku znovu upoutal velkokluby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalec Joao Félix z Benficy Lisabon se ve čtvrtek stal nejmladším střelcem hattricku v historii Evropské ligy. Devatenáctiletý útočník v úvodním čtvrtfinále pomohl třemi góly k domácí výhře 4:2 nad Frankfurtem a ještě zvýšil zájem velkoklubů.



Félix si tři branky v jednom zápase připsal v 19 letech a 152 dnech, čímž překonal rekord EL Marka Pjacy. Chorvatský ofenzivní hráč v roce 2014 zaznamenal hattrick za Dinamo Záhřeb proti Celticu Glasgow, když mu bylo 19 let a 219 dní.

Talentovaný útočník sice hraje teprve první sezonu v A-týmu Benfiky, přesto si svými výkony už vysloužil pozornost evropských gigantů. O Félixe, kterému se říká nový Cristiano Ronaldo , podle spekulací médií usilují manchesterské kluby United a City nebo Real Madrid.

Félix před čtvrtečním utkáním neměl na kontě jedinou branku v evropských pohárech, ale duel s Frankfurtem mu vyšel. Nejprve ve 21. minutě proměnil penaltu, krátce před pauzou domácím vrátil vedení střelou zpoza šestnáctky a premiérový hattrick mezi dospělými zkompletoval v 54. minutě, kdy opět propálil nepříliš jistého brankáře Kevina Trappa.

V aktuálním ročníku Félix odehrál 36 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal 15 gólů a sedm asistencí. Podle trenéra lisabonského mužstva Bruna Lageho by ale na odchovance Benfiky neměla být kladena příliš vysoká očekávání.

"Kdyby proti Frankfurtu neskóroval, každý by řekl, že je z formy. Ale protože dal tři branky, tak podle všech září," řekl novinářům Lage. "Chce to klid. Nechme ho růst. Musí si fotbal na hřišti užívat a přesně to dělá. Někdy dá tři góly a jindy ani jeden. Musí se rozvíjet přirozenou cestou," dodal kouč Benficy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud