26. července 2019 • 11:35

Doležal: V kabině byl o půlce výbuch, trenér nám vyčítal všechno

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Martin Doležal byl rozladěný z přístupu jabloneckých fotbalistů k prvnímu poločasu čtvrtečního úvodního venkovního utkání 2. předkola Evropské ligy proti Pjuniku Jerevan. Severočeši si podle něj asi mysleli, že se outsider porazí sám. Člen širšího kádru reprezentace připustil, že v přestávce byla v šatně velká bouřka, která pomohla aspoň ke snížení. Přes prohru 1:2 střelec jabloneckého gólu před domácí odvetou pevně věří v postup.



Doležal nechtěl tristní výkon v prvním poločase svádět na komplikovanou cestu do Arménie, kam jablonecká výprava kvůli problémům s dopravcem odletěla s půldenním zpožděním a do dějiště zápasu města Gjumri se přesunula z metropole Jerevanu až v den zápasu.

"Vliv to nemělo žádný. Asi jsme si mysleli, že je porazíme jakoby nic, a taky to tak podle toho vypadalo na hřišti. Oni dobře kombinovali a my jsme nebyli schopni si dát za sebou dvě tři kloudné přihrávky a podržet balon. Chodili nám do brejků, hned z první střely jsme dostali gól a z nedůrazu druhý," řekl Doležal pro klubový web.

"O poločase byl výbuch v kabině a myslím, že druhou půli už to bylo o něčem jiném. Dali jsme docela rychlý gól a jen škoda, že z dalších šancí jsme nepřidali druhou branku. Ale zaplaťpánbůh za ten jeden gól," doplnil devětadvacetiletý útočník.

Tomáš Hübschman během zápasu v Gjumri
Tomáš Hübschman během zápasu v Gjumri

Připustil, že trenér Petr Rada byl v poločase hodně kritický a rozzlobený. "Vytýkal nám prakticky všechno, hlavně pohyb. Jakoby se nechtělo nikomu hrát, byli jsme mdlí. Asi jsme si mysleli, že když tu dal makedonský tým tři góly, že nám to půjde samo. Jak bylo vidět, tak nám domácí ukázali, že samo to rozhodně nepůjde. Bylo ale vidět, že když se na ně zatlačilo, otevíraly se prostory a najednou to šlo," konstatoval Doležal.

V 53. minutě snížil po rohovém kopu na 1:2. "Myslím, že po tom rohovém kopu to ke mně tečoval Kráťa (Kratochvíl). Šel jsem do prostoru, kde jsem si myslel, že by mohl být balon, a naštěstí mě to trefilo," konstatoval Doležal.

Aby Severočeši v domácí odvetě zvítězili a postoupili, musejí podle Doležala navázat na druhou půli. "Musíme hrát jako druhý poločas a držet balon. Jim se nechtělo pak už běhat, jen se posouvali. Chce to dávat tam centry a dostávat je pod tlak. V postup věřím. Byl bych blázen, kdybych nevěřil. Dali jsme tu důležitý gól, takže doma nám stačí vyhrát i 1:0. Spoléhat se na to ale nedá, oni u nás můžou zalézt a spoléhat na brejky," dodal Doležal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud