7. srpna 2019 • 17:32

Kdo může jít na Spartu? Úplně prázdno nebude. Turci mají přes 200 míst

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Sparty čeká ve čtvrtek první klíčové střetnutí v rámci 3. předkola Evropské ligy. Na svém stadionu přivítají turecký Trabzonspor. Duel však nabídne jedno velké specifikum – odehraje se před prázdnými tribunami, tedy téměř. Na stadion bude vstup umožněn hrstce „vyvolených“. „Beru to jako velkou nevýhodu a vzhledem k tomu, v jak pozitivním světle se naši příznivci ukázali v úvodu sezony, je mi to líto,“ uvedl trenér Václav Jílek na předzápasové tiskové konferenci.



Nepříjemný dopad na úvodní vystoupení Sparty v 3. předkole Evropské ligy má rasistické projevy jejích fanoušků při prvním utkání proti Spartaku Subotica z minulé sezony. Pražané za něj vyfasovali trest a proti Trabzonsporu se budou muset ve čtvrtek obejít bez svých příznivců.

Úplně prázdno ale v Generali Areně nebude. „Vstup do areálu má povoleno pouze 20 VIP hostů domácího klubu, 20 VIP hostů Trabzonsporu + 200 hostů Trabzonsporu (takzvané vstupenky 1. kategorie), pořadatelská služba, organizační složky jako sanitka a novináři, kteří obdrželi akreditaci,“ vyjmenoval ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Fotbalisté Sparty při tréninku před zápasem proti Trabzonsporu na prázdné Letné
Fotbalisté Sparty při tréninku před zápasem proti Trabzonsporu na prázdné Letné

Na Letné berou duel bez svých příznivců jako velkou nepříjemnost. „Pro mě osobně je to hrozně smutná věc, kterou ale nedokážeme ovlivnit. Je smutné hrát takový zápas, velmi důležitý, bez fanoušků, navíc ve světle toho, jak se v úvodu nové sezony skvěle prezentovali, a to i přesto, že se nám start nepovedl. Beru to jako velkou nevýhodu a je mi to líto,“ přiznal trenér Sparty Václav Jílek, který doufá, že se jeho svěřenci s prázdnými tribunami dokážou vypořádat a tento handicap naopak využijí třeba ve svůj prospěch.

„Bude to jiné, divné, ale věříme, že to zvládneme i bez našich fanoušků. Je ale škoda, že tu na takový zápas nemohou být. Tempo zápasu to snad neovlivní, motivaci máme i tak obrovskou a půjdeme do toho naplno. Diváci nás nebudou moci hnát dopředu, a tak případné vítězství a dobrý výkon bude i pro ně,“ konstatoval sparťan Michal Sáček.

Vše o Spartě čtěte ZDE >>>

Góly

Domácí: 16. Costa, 68. Kanga

Hosté: 84. Ekuban, 89. Sorloth

Sestavy

Domácí: Nita – Sáček, Štetina, Costa, Hanousek – Krejčí – Hašek, Trávník (87. Moberg-Karlsson), Kanga, Plavšić (90. Hancko) – Tetteh (80. Kozák)

Hosté: Ugurcan Cakir – Joao Pereira, Tükrmen, Hosseini, Novák – Sosa, Mikel (46. Sorloth) – Ömur (76. Avdijaj), Parmak, Nwakaeme – Ekuban (90+3. Erdogan)

Karty

Domácí: Nita, Tetteh, Trávník

Hosté: Mikel, Ömür, Türkmen, Sosa

Rozhodčí

Munuera Montero – López De Cerain, Baena Espejo (ESP)

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Trabzonspor? Asi nejtěžší soupeř. Ale víme o jeho slabinách, tvrdí Sáček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud