Jan Vacek
26. listopadu 2020 • 09:11

Sparta jde na Celtic: návrat Hancka, k němu Pavelka. Kdo doplní Dočkala?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to jednoduché počty. Pokud chce Sparta živit reálnou naději na postup ze základní skupiny Evropské ligy, musí ve čtvrtek večer bezpodmínečně složit slavný Celtic. Letenští se o to podle informací webu iSport.cz pokusí s využitím sestavy, jež se bude do velké míry blížit té, která pár týdnů nazpět uspěla na skotské půdě. Do akce se vrací stoper Dávid Hancko, vedle něj se do obranné linie postaví i David Pavelka. Na hrot se pak znovu vysune David Moberg Karlsson.



V ideálním světě by trenér Sparty Václav Kotal poslal do odvetného utkání s Celtikem na vlas stejnou sestavu, která dokázala zvučného soupeře rozbombardovat v jeho domácím prostředí 4:1. Současný stav rudého kádru má ovšem k ideálu daleko, některé změny jsou proto nevyhnutelné.

K dispozici nejsou mladíci Adam Karabec a Matěj Polidar. Na Ostrovech byli oba v základní jedenáctce, tentokrát je do akce nepustí zdravotní problémy.

Nejprve ale k obraně. Ta by podle informací redakce iSport.cz měla mít úplně stejné obsazení jako v prvním utkání. Tedy tříbekovka ve složení Dominik Plechatý, David Pavelka a Dávid Hancko. Právě návrat třetího jmenovaného může být pro úspěch v utkání naprosto stěžejní.

„My se na každé utkání připravujeme zodpovědně. Máme soupeře nastudované, ale realizace je na hráčích. Věřím, že Hanci je tím, kdo by nás mohl uklidnit. Bude to ale o práci celého týmu,“ vyhlásil na tiskové konferenci Kotal.

O startu Hancka dlouho nebylo jasno, definitivní rozhodnutí padlo až po středečním předzápasovém tréninku. Problémové koleno drží, elitní stoper je připravený naskočit.

Rošád naopak dozná pětičlenná středová formace. Budou v ní Ladislav Krejčí mladší a Andreas Vindheim, na tom se oproti úvodnímu duelu nic nemění. Zmíněného Karabce nahradí v dirigentské roli kapitán Bořek Dočkal, Polidara na levém kraji potom Matěj Hanousek. Posledním chlapíkem do party bude velmi pravděpodobně Michal Trávník. V úvahu připadalo i využití uzdraveného Filipa Součka, volba ale podle všeho padne právě na zkušenějšího Trávníka.

„Poslední utkání s Českými Budějovicemi nám nevyšlo, v sestavě určitě budou změny. Věřím, že si hráči uvědomí, že jedině zodpovědný výkon a kolektivní práce celého mužstva nám mohou přinést úspěch,“ burcoval Kotal.

V útoku se zkušený stratég spolehne na osvědčenou dvojku, která měla na výhře ve Skotsku drtivou zásluhu. Tedy kombo Lukáš Juliš - David Moberg Karlsson. První nasázel hattrick, druhý svou rychlostí a přímočarostí přiváděl defenzivu Celtiku k šílenství.

Sparta by nutně potřebovala, aby to nyní zopakovali.

Jak by mohla nastoupit Sparta

Heča - Plechatý, Pavelka, Hancko - Vindheim, Trávník, Dočkal, Krejčí II, Hanousek - Karlsson, Juliš.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 26. Hancko, 38. Juliš, 80. Juliš, 90+4. Plavšić

Hosté: 15. Edouard

Sestavy

Domácí: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (67. Souček) – Vindheim, Trávník (76. Ladislav Krejčí st.), Dočkal (C), Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Juliš (86. Minčev), Moberg Karlsson (86. Plavšić).

Hosté: Bain – Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt – S. Brown (C) (66. Rogic), C. McGregor – R. Christie, Ntcham, M. Elyounoussi – Edouard (82. Klimala).

Náhradníci

Domácí: Heča, Holec, Souček, Krejčí st., Minčev, Lischka, Vitík, Plavšić, Wiesner, Gabriel, Gelašvili

Hosté: Barkas, Hazard, Ajeti, Bitton, Taylor, Duffy, Frimpong, Klimala, Henderson, Rogic

Karty

Domácí: Vindheim, Ladislav Krejčí ml., Souček

Rozhodčí

Stieler – Pickel, Schaal (vš. Německo)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Jarošík vzpomíná na Celtic: To nebyl fotbal pro mě. Má Sparta šanci?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud