Jakub Dvořák
3. prosince 2020 • 21:34

Krejčí nechápal neuznaný gól: Hráč Lille se srazil se svým brankářem

Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poli byl jedním z nejlepších hráčů Pražanů. Na pozici stopera hasil hrubky svých spoluhráčů. Několikrát musel na poslední chvíli likvidovat obrovské šance rozjetých hráčů Lille. Dobrý defenzivní výkon navíc Ladislav Krejčí II podpořil i úvodním gólem zápasu, když poslal Spartu do vedení. Jenže po zápase těžce kousal konečný výsledek 1:2, který ukončil sparťanskou cestu Evropou. „Doufám, že nám tato konfrontace do budoucna pomůže a příští rok budeme ještě úspěšnější, než tomu bylo letos,“ pronesl po zápase sparťanský univerzál.



Zápas se dlouho vyvíjel podle vašich představ. Drželi jste remízový výsledek. V jednu chvíli jste dokonce vedli a ve finále nemáte ani bod. Je to hodně hořký konec v Evropské lize?
„Strašně nás to mrzí. Jsem rád, že bylo aspoň vidět, že jsme se snažili bojovat do posledních chvil. Nechtěli jsme nic vzdát. Jenže Lille bylo už od prvního poločasu hodně nebezpečné. Především jejich náběhy za obranu, kam posílali dobré balony, nám dělaly problémy. My si s tím dlouho dokázali poradit. Kolikrát jsme měli i štěstí, ale ve finále jsme dva góly inkasovali.“

Nebylo paradoxní, že jste udeřili v deseti a Lille vstřelilo ty dva góly až následně, kdy jste byli v euforii vy?
„Nemyslím si. Takhle jsem to na hřišti nevnímal. Cítili jsme, že po vyloučení můžeme v deseti být pro Lille nebezpeční hlavně ze standardek. Nakonec se nám po jednom z centrů podařilo vstřelit gól, ale bohužel už jsme nedokázali proti domácí přesile výsledek ubránit.“

Okamžik, kdy sudí v samotném závěru neuznal parádní branku Srdjana Plavšiče kvůli údajnému faulu na brankáře, vypadal jako regulérní gól. Jak jste to vnímal vy?
„Z mého pohledu jsem viděl, že naběhl domácí hráč do vlastního gólmana. To jsem se také rozhodčímu snažil říct, on ale nechtěl slyšet jiný názor. Bohužel. Víc k tomu nyní asi už nemá cenu říkat.“

Nejlepšího střelce soutěže Yaziciho se vám podařilo zneškodnit, pak ale rozhodl dvěma zásahy jeho náhradník Yilmaz. Hrála už roli velká únava pramenící z toho, že domácí byli v převaze?
„Byl lepší v tom, že byl kvalitnější v zakončení. Dal nám dva góly. To je vše.“

Sparta má na soupisce spoustu mladých hráčů. Většina hrála Evropskou ligu poprvé v kariéře. Co vám tato letošní zkušenost dala?
„Dalo nám to hodně nových zkušeností. Navíc jsme si všichni ukázali, že můžeme hrát vyrovnaná a kvalitní utkání i s takto velkými kluby z Evropy. Doufám, že nám tato konfrontace do budoucna jenom pomůže a příští rok budeme ještě úspěšnější, než tomu bylo letos.“

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 80. B. Yılmaz, 84. B. Yılmaz

Hosté: 71. Ladislav Krejčí ml.

Sestavy

Domácí: Maignan – Djaló (77. Weah), J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić (85. Reinildo) – Araújo (68. Ikoné), Xeka, André (85. Soumaré), Bamba – David, Yazıcı (77. B. Yılmaz).

Hosté: Nita – Plechatý, Čelůstka, Ladislav Krejčí ml. – Vindheim, Dočkal (C) (89. Karabec), Pavelka, Souček (81. Trávník), Ladislav Krejčí st. (89. Minčev) – Juliš (81. Matěj Hanousek), Moberg Karlsson (46. Plavšić).

Náhradníci

Domácí: Chevalier, Karnezis, Reinildo, Lihadji, Ikoné, Niasse, Soumaré, Soumaoro, Weah, Yılmaz

Hosté: Gabriel, Hanousek, Heča, Holec, Karabec, Minčev, Lischka, Patrák, Plavšić, Trávník, Vitík, Wiesner

Karty

Domácí: D. Bradarić, André, Botman

Hosté: Dočkal, Ladislav Krejčí st., Čelůstka, Čelůstka, Ladislav Krejčí ml.

Rozhodčí

Estrada Fernández – Sobrino, Porras Ayuso (vš. Španělsko)

Stadion

Stade Pierre-Mauroy, Lille

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud