10. prosince 2020 • 22:55

Slavii v Evropské lize hrozí giganti! Jaké kluby může na jaře potkat?

Autor: krm, jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia zakončila skupinu Evropské ligy vysokou porážkou na hřišti německého Leverkusenu (0:4) a do jarní fáze postupuje z druhého místa. Co to znamená pro pondělní los play off? Že Pražané se zařadí mezi nenasazené týmy a mohou potkat hned několik velmi zvučných jmen. Namátkou Manchester United, Arsenal či Ajax Amsterdam.



Do jarní fáze Evropské ligy proniklo celkem 32 týmů - dva nejlepší celky z každé skupiny plus osm mužstev z třetích míst v Lize mistrů. Při losu, který se uskuteční v pondělí 14. prosince ve švýcarském Nyonu, budou celky rozděleny do dvou skupin - na nasazené a nenasazené.

Mezi nasazené se dostalo dvanáct vítězů jednotlivých skupin a k nim čtyři nejlepší celky ze třetích míst Ligy mistrů podle bodového zisku. Ostatní celky logicky patří do druhého balíku klubů. Včetně Slavie, která pro triumf ve skupině C potřebovala uhrát na hřišti Leverkusenu alespoň remízu, jenže schytala čtyřgólový příděl.

A na koho tedy může mužstvo kouče Jindřicha Trpišovského narazit?

Ze slavných evropských jmen hrozí Manchester United, Arsenal, Ajax Amsterdam nebo AS Řím. Dále třeba Neapol, Tottenham, Šachtar Doněck či Bruggy s českým útočníkem Michaelem Krmenčíkem. Jisté naopak je, že Slavia nepotká Leverkusen, soupeři ze základní skupiny se v úvodním kole play off znovu střetnout nemohou.

Pražané mohou „pomstít“ další dva české účastníky EL, v osudí na ně budou čekat i AC Milán a Hoffenheim, vítězové skupin se Spartou a Libercem. Zkrátka žádná jednoduchá překážka. Jako papírově schůdnější soupeř možná působí chorvatské Dinamo Záhřeb, které ovšem vyhrálo vyrovnaně obsazenou skupinu s Feyenoordem, CSKA Moskva a rakouským Wolfsbergerem.

První zápas vyřazovací fáze je naplánovaný na 18. února příštího roku, odveta se bude hrát hned o týden později.

MOŽNÍ SOUPEŘI PRO SLAVII

Manchester United
Bruggy
Šachtar Doněck
Ajax Amsterdam
AS Řím
Arsenal
Glasgow Rangers
PSV Eindhoven
Neapol
Leicester
AC Milán
Villarreal
Tottenham
Dinamo Záhřeb
Hoffenheim

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Leverkusen 6 5 0 1 21:8 15
2. Slavia 6 4 0 2 11:10 12
3. Hapoel Be'er Sheva 6 2 0 4 7:13 6
4. Nice 6 1 0 5 8:16 3

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud