14. prosince 2020 • 14:41

Pět tváří soupeře Slavie: pamětníci senzace, mladé hvězdy i slavný kouč

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
  • Kdo jsou nejznámější tváře v týmu Leicesteru?Kdo jsou nejznámější tváře v týmu Leicesteru?FOTO: koláž iSport.cz

    Slavii čeká zajímavá výzva - ve vyřazovací části Evropské ligy se postaví proti Leicesteru! "Lišky" jsou v Premier League na třetím místě, v jejich kádru vedle stále rozjetých pamětníků slavného titulu hrají i zajímaví mladí hráči. Podívejte se s námi na pět hlavních tváří soupeře českého mistra.

  • Jamie Vardy

    Síť se napíná, spoluhráči slaví a Jamie Vardy běží ve víru oslav zničit rohový praporek. To je obrázek, který se fanouškům Leicesteru neomrzí. Rodák z Sheffieldu byl jedním z hlavních hrdinů pohádkového tažení za titulem, přece jen to k medaili pro vítěze Premier League dotáhl z nižších soutěží. Jeho forma nezpomaluje - sezonu 2019/20 zakončil jako nejlepší ligový střelec s 23 góly, v aktuální sezoně je s 10 trefami mezi kanonýry druhý.

    Ostrý skluz Jamie Vardyho na rohový praporekFoto Reuters

  • James Maddison

    Podle specializovaného serveru Transfermarkt nejdražší poklad v týmu „lišek“. 24letý kreativní záložník platí za jedno z největších ofenzivních es ligy, prahnul po něm Manchester United i Chelsea. V aktuální ligové sezoně dal tři góly a na stejný počet tref i nahrál. Do Leicesteru přišel před dvěma lety ze sestoupivšího Norwiche.

    Největší poklad Leicesteru, James MaddisonFoto Reuters

  • Kasper Schmeichel

    Spolu s Vardym jeden z největších „držáků“ z titulové sestavy z ročníku 2015/16. Jeho tatínek Peter spojil nejvýraznější část kariéry s Manchesterem United, on vyrůstal u rivalů ze City. Pořádnou šanci ale nedostal. K roli jedničky přičuchnul v Notts County a Leedsu, než se v roce 2011 přestěhoval do Leicesteru. S ním vyhrál druhou i první ligu, i ve 34 letech si drží vynikající formu. V kádru je oficiálně zástupcem kapitána Wese Morgana, ten už ale tolik nenastupuje, pásku tak většinou navléká právě dánský brankář.

    Kapitán a jednička Kasper SchmeichelFoto Reuters

  • Youri Tielemans

    Rekordní nákup, Leicester si ho pořídil za 40 milionů liber. Tielemans byl dlouho zlatým chlapcem belgického Anderlechtu, první štace mimo rodnou hroudu mu ale neseděla. Monako ho poslalo rozehrát na hostování do Leicesteru... a ten už ho nevrátil zpátky, když se mladý Youri rozehrál do velké formy. Teprve 23letý dirigent záložní řady je i stálicí reprezentace, už za ni hrál 34krát.

    Youri Tielemans je v 23 letech stálicí Leicesteru i belgického národního týmuFoto Reuters

  • Brendan Rodgers

    Mozek celé operace. Trenér ze Severního Irska si udělal jméno ve Swansea, při šanci ve velkoklubu málem dosáhl na titul, pak ale vyhořel. Liverpool opouštěl po zremizovaném derby na desátém místě. Pak si ale spravil chuť ve Skotsku. Tamní Premiership si Rodgers podmanil coby trenér Celticu Glasgow a bylo jasné, že anglická Premier League znovu zavolá. Na lavičce Leicesteru nahradil loni v únoru Claudea Puela a z trápícího se týmu udělal zase štiku, která prohání družstva v čele tabulky. 

    Trenér Leicesteru Brendan Rodgers při utkání na hřišti LiverpooluFoto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud