19. února 2021 • 16:10

Tohle není bazén! Slovenského sudího doma vyřadili, pak chyboval i v Evropě

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou týden, na který jen tak nezapomene. Slovenský arbitr Ivan Kružliak nejprve zmastil ligový zápas Trenčín - Dunajská Streda (3:3), za což dostal trest na šest zápasů a byl přeřazen do druhé ligy. Ve čtvrtek pak chyboval v utkání Evropské ligy Lille - Ajax (1:2) zase, když výsledek hrubě ovlivnil chybně odpískaným pokutovým kopem. Nerozmluvil mu ho ani VAR.



Na Slovensku se s tím nemažou, s vážně chybujícími rozhodčími nejednají v rukavičkách jako třeba česká komise rozhodčích.

Na vlastní kůži to poznal Ivan Kružliak, který o víkendu ovlivnil zápas Trenčína s Dunajskou Stredou ve prospěch hostů. Zejména pokutovým kopem, nařízeným v nastaveném čase za střet domácího obránce Adriána Slávika s útočníkem hostí Abdulrahmanem Taiwem. Faulovaný byl přitom Slávik, jehož Taiwo zboural loktem. Dunajská Streda z penalty vyrovnala na konečných 3:3.  

VIDEO| Inkriminovaný moment v čase 6:48 (zdroj: sport.aktuality.sk)

„Velmi mě to mrzí, omlouvám se, udělal jsem chybu,“ uznal pak Kružliak s odstupem.

Exemplárnímu trestu nicméně neušel. Dostal distanc na šest utkání a zároveň byl do konce sezony přeřazen do druhé ligy.

Rozhodčí s odznakem FIFA se však nepoučil, stejnou chybu podle všeho spáchal i ve čtvrtečním utkání Evropské ligy Lille - Ajax (1:2). V závěru nařídil penaltu pro celek z Amsterdamu po kontaktu domácího Renata Sanchese s hostujícím Nicolásem Tagliafikem, i když ani zde o žádný faul bránícího hráče nešlo. Spíš Tagliafico do Sanchese kopl a svalil se.

VIDEO| Inkriminovaný moment ze zápasu Lille-Ajax (zdroj: sport.aktuality.sk)

„Tohle není bazén!“ křičel hned na Tagliafika i sudího zkušený domácí kapitán Jose Fonte a doprovázel to výmluvným gestem filmování.

Stejného názoru byl i VAR Marc Fritz, který Kružliaka vyzval k přezkumu situace na monitoru. Zbytečně, slovenský arbitr si za svým verdiktem ke zděšení hráčů Lille stál a penaltu potvrdil. Dušan Tadič z ní v 87. minutě vyrovnal na 1:1 a obrat následně završil střídající Brian Brobbey.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud