25. února 2021 • 23:27

Historické vítězství! Tvrdík i celá Slavia v euforii. Souček přímo na ploše

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavii se povedla senzace evropského formátu. V prvním vyřazovacím kole Evropské ligy skolila třetí tým Premier League – lišky z Leicesteru. Na severu Anglie rozhodla po přestávce, když chvíli po pauze udeřil Lukáš Provod a chvíli před koncem dal postupu razítko Abdallah Sima. „Historické vítězství,“ raduje se šéf klubu Jaroslav Tvrdík. A prvním gratulantem byl Tomáš Souček.



„Bylo to fantastický, jsme nadšený. První mančaft český ligy je lepší než třetí mančaft anglický, takový překvapení to není. Možná kdybychom hráli proti Manchesteru City…“ rozplýval se ve studiu České televize Vladimír Šmicer.

Slávistický tým si přímo na ploše stadionu v Leicesteru užíval euforii. Během dvou zápasů dovolil velkoklubu z Premier League jedinou šanci a v posledních 45 minutách nekompromisně rozhodl. Po zápase se objímal každý s každým, ale pak se všichni sešli u jediného displeje, na dálku s nimi slavil další hráč – Tomáš Souček, donedávna hvězda červenobílých, dnes opora West Hamu.

„Houšťa (asistent Jindřicha Trpišovského Houštecký) s ním komunikuje dost často,“ vysvětloval v televizním rozhovoru střelec postupového gólu Lukáš Provod. „Před zápasem nám říkal, že jsme lepší tým a určitě postoupíme. Pak jsme si hned zavolali přes Facetime,“ vysvětloval.

„Je to něco mimořádného, strašně si to užíváme. Hodně lidí nám nevěřilo, ale my jsme se semkli a strašně si to užíváme. Hrozně hráčů se nám vyměnilo, kluci se fantasticky zapojili a je vidět, že se tu pracuje velice dobře. Tady nás to odměnilo,“ radoval se kapitán Jan Bořil.

Hrdí fanoušci Foxes museli přijmout porážku. Mezi nimi i klubová legenda Gary Lineker, který klub před lety zachránil před krachem. I on uznal sílu Slavie:

„Mdlý večer pro Leicester a velmi dobrá Slavia. Ale jestli někdy z této vyčerpávající soutěže vypadnout, tak teď. Třeba je to požehnání v přestrojení,“ napsal na Twitteru v narážce na to, že Leicester má ještě náročný program.

Zato mezi slávistickým managementem propuklo neskrývané nadšení. „Historické vítězství!“ napsal Jaroslav Tvrdík. „Věřím, že jsme našim fanouškům udělali radost v těžké době. A skvělé body do národního koeficientu. Jdeme dál!“ radoval se.  

Boss aktuálně může chystat spoustu dárků, mezi nimi i jeden narozeninový. V sobotu totiž slaví 45. narozeniny Jindřich Trpišovský. „To jsme ani nevěděli, že má narozeniny,“ divil se Ondřej Kúdela. „Aspoň jsme odčinili ty Teplice, tam jsme to vůbec nezvládli,“ připomněl stoper poslední remízu. Teď mají sešívaní jiné starosti, těší se na soupeře pro osmifinále Evropské ligy. 

Tomáš Souček fandil z Londýna
Tomáš Souček fandil z Londýna

Strhující životní příběh kouče Slavie čtěte už nyní v knize Trpišovský: Úplný příběh milionového trenéra. Koupit ZDE>>>

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Slavia vyřadila Leicester
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Jindřich Trpišovský Jindřich Trpišovský Leicester Leicester SK Slavia Praha SK Slavia Praha
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:24
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Pohled českého velvyslance ve Velké Británii z leicesterské tribuny na postupové oslavy Slavie.

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:22
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Další možný soupeř pro Slavii? Jeden anglický tým vyřadili, teď klidně můžou potkat další! Fotbalisté Slavie přes Leicester postoupili do osmifinále Evropské ligy, odvetu v Anglii rozhodly góly Lukáše Provoda a Abdallaha Simy. A kdo je může čekat dál? V osudí jsou například Manchester United, Arsenal nebo AC Milán. Losuje se hned v pátek (13.00). Více čtěte ZDE>>>

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
23:20
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

První reakce šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. 

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
22:53
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

KONEC UTKÁNÍ. Slavia zvítězila na půdě Leicesteru 2:0 a v Evropské lize vyřadila třetí tým anglické Premier League!

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 25. 2. 2021
22:40
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Slavia přidává druhý gól a míří za postupem! Nádherně se zpoza vápna trefil Abdallah Sima.

Zprávy ze dne 25. 2. 2021
22:10
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Slavia po gólu Lukáše Provoda ze 49. minuty vede a je blíž postupu!

Slávistická euforie po gólu Lukáše Provoda
Zprávy ze dne 25. 2. 2021
20:50
25. 2. 2021
SK Slavia Praha

Zápas Slavie na půdě Leicesteru začíná za malou chvíli, ONLINE přenos sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud