Jan Malý
25. února 2021 • 23:57

Kouč Leicesteru Rodgers: Slavia byla lepší. Sestava? Moje chyba

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo z něj cítit zklamání, ale při hodnocení nekličkoval. „Slavia byla lepší,“ uznal trenér Leicesteru Brendan Rodgers po vyřazení v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy od českého mistra. U svého souboru postrádal větší agresivitu. „Umíme si přiznat chyby,“ dodal kouč „lišek“ po porážce 0:2 v odvetě.



Slavia se raduje z dalšího velkého úspěchu. Ale ne náhodného, v odvetné partii s Leicesterem vyjma úvodu v žádném případě nezaostávala. Naopak čím dál víc určovali hru červenobílí. „Ano, postoupil lepší tým. My jsme v odvetě začali poměrně dobře, ale hráli jsme docela defenzivně, moc šancí jsme si nevytvořili. Chyběla nám agresivita, neměli jsme tolik energie. Slavia byla zkrátka lepší,“ nezastíral trenér Leicesteru Brendan Rodgers.

„První zápas v Praze byl z naší strany lepší. Teď nám chyběla kvalita, kterou umíme předvést. Jsme zvyklí hrát intenzivně, to jsme také nepředvedli. Škoda že jsme inkasovali brzy po přestávce první branku, druhý gól jsme soupeři skoro darovali,“ přidal trenér elitního týmu Premier League.

Kouč lišek Brendan Rodgers se musel po zápase skloknit před Slavií
Kouč lišek Brendan Rodgers se musel po zápase skloknit před Slavií

Při skládání sestavy se musel vypořádat s absencí zraněného špílmachra Jamese Maddisona, na lavičce zůstal od úvodu i fofrník Harvey Barnes. „Vyslal jsem do utkání sestavu, jakou jsem vyslal. Bylo to moje rozhodnutí, tudíž i moje chyba. Bez Maddisona to bylo těžké,“ nezastíral Rodgers.

Leicester pokračuje v nabitém programu, už v neděli bude hájit postavení na špici anglické ligy proti Arsenalu. Čeká ho ještě dlouhá sezona. „Je to pro nás velké zklamání, ale musíme se přes to přenést. Musíme se poučit, zamyslet se nad tím, co jsme udělali špatně. Umíme si přiznat chyby. Každopádně účast v Evropské lize jsme si užili, dodalo nám to zkušenosti. Budeme se těšit, že i příští sezonu se v Evropě znovu představíme,“ uvedl Rodgers. 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE Leicester City FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud