29. září 2021 • 11:11

Sparta pyká za rasismus, v tichu ale nebude. Na Rangers s dětmi v zádech

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už během domácího utkání s Monakem v rámci třetího předkola Ligy mistrů bylo evidentní, že jde o průšvih jako hrom. A taky že ano. Rasistické projevy některých fanoušků Sparty se klubu z Letné vrátily jako bumerang. UEFA totiž bez sentimentu uzavřela rudým stadion pro první domácí duel základní skupiny Evropské ligy. Ale bez atmosféry čtvrteční střet s Rangers nebude.



Čtvrteční očekávaná vřava proti Rangers proběhne bez fanoušků. Ochozy stadionu ovšem prázdné nebudou. Pražané totiž využili výjimky, která je udělena pro organizované dětské skupiny. V takovém případě mohou zaplnit téměř polovinu kapacity, tedy přes deset tisíc míst.

„Všechna dostupná místa už máme obsazená. Byli bychom schopní zaplnit i celý stadion, spoustu dětí jsme museli odmítnout, což nám je strašně líto,“ konstatuje ředitel komunikace Ondřej Kasík.

Sparta se totiž v tomhle případě musela striktně držet nastavených proticovidových opatření. A ta umožňují právě zaplnění deseti tisíc míst. Víc ne.

„Dětské skupiny, které se nedostaly na utkání s Rangers, budeme zvát na výroční zápas s Libercem, který je na programu na konci listopadu,“ ubezpečil Kasík.

Ve čtvrtek večer tak sparťany navzdory trestu od UEFA poženou za třemi body tisíce, byť dětských, hlasivek. A taky pár dospělých, na každých deset dětí totiž podle pravidel připadá jedna osoba coby dozor.

Plzeň - Sparta: Další hučení na domácí hráče ze sparťanského kotle
Video se připravuje ...

iSport Podcast: Ožije kauza Kúdela i v zápase Sparty s Rangers? Je dobře, že mohou přijít jen děti?
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Lyon 6 5 1 0 16:5 16
2. Rangers 6 2 2 2 6:5 8
3. Sparta 6 2 1 3 6:9 7
4. Brøndby 6 0 2 4 2:11 2

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud