30. září 2021 • 14:14

„Přivítání“ Rangers v Česku. Přijel jsi zranit dalšího brankáře, slyšel Roofe

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emoce, které spustil divoký jarní duel Slavie na půdě Glasgow Rangers, jen tak nevyprchají... Skotský celek dorazil ve středu odpoledne do Prahy ke střetu se Spartou v Evropské lize a už na letišti došlo ke slovnímu incidentu, kdy jeden z přítomných pokřikoval na Kemara Roofea. Ten v březnu děsivým zákrokem zranil slávistického gólmana Ondřeje Koláře.



„Tak co, kámo, přijel jsi zranit dalšího gólmana?“ dorážel na Roofea muž, který si svůj atak natáčel na video. To zveřejnil twitterový účet Medito. „Řezníci z Glasgow,“ doprovodil ještě fotbalisty Rangers nastupující do autobusu.

Video pak poslal dál ambasador Rangers Stevie Souness s poznámkou, že se těší, jak Roofeovo umění „tyhle kretény“ umlčí. Situace si všimla i ostrovní média a na sociálních sítích se pak strhlo další kolo přestřelky, v níž čeští fanoušci většinově připomínají brutální zákroky hráčů skotského týmu proti Slavii, zatímco příznivci z Ostrovů mluví o rasismu.

Kauza Kúdela: K čemu přesně ve Skotsku došlo a jak dopadli viníci?
Video se připravuje ...

Kemar Roofe, který za svůj březnový faul na Koláře vyfasoval čtyři zápasy, kolem pořvávajícího muže prošel víceméně bez povšimnutí. „S oběma hráči, kterých se tehdejší události týkaly, jsem mluvil. Jsou v pohodě a soustředí se pouze na fotbal,“ říkal ještě před odletem do Prahy kouč Rangers Steven Gerrard.

Tím druhým hráčem je Glen Kamara, jemuž měl na stadionu Ibrox rasisticky nadávat Ondřej Kúdela. Slávistický obránce byl potrestán desetizápasovou stopkou, finský reprezentant musel kvůli jeho následnému fyzickému napadení oželet tři zápasy.

Trenér Rangers Gerrard: Obavy nemáme, soustředíme se jen na zápas
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Sparta - Rangers, studio ŽIVĚ
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
AC Sparta Praha AC Sparta Praha Pavel Hoftych Pavel Hoftych Rangers Rangers
Obnovit
Zprávy ze dne 30. 9. 2021
20:49
30. 9. 2021
Pavel Hoftych

„V závěru pomohl Spartě i vyloučený Kamara. Bylo vidět, že to rozhodnutí přijal. Asi bych v tomto řekl: Boží mlýny… Uvidíme, co jeho právník.“

Zprávy ze dne 30. 9. 2021
20:48
30. 9. 2021
Pavel Hoftych

„Pavel Vrba si to myslím užije. Získali důležité body. Sparta má skupinu dobře rozjetou a je podle mě schopná ji dovést k tomu, aby postoupila."

Zprávy ze dne 30. 9. 2021
20:43
30. 9. 2021
Radek Špryňar, redaktor Sportu

„Pro Spartu je velmi pozitivní, že ve dvou zápasech Evropské ligy ještě neinkasovala. Je to výrazná přidaná hodnota. Má čtyři body a skupinu rozjela skvěle. Je na nejlepší cestě splnit cíl, tedy postup ze skupiny.“

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud