15. dubna 2022 • 10:45

Souček a Coufal: tak slavit nechcete. Příznivci Lyonu po vyřazení běsnili

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost na jedné straně, frustrace na druhé. Fotbalisté West Hamu prošli do semifinále Evropské ligy, u výhry 3:0 v Lyonu byli i Tomáš Souček a Vladimír Coufal, Alex Král zůstal mezi náhradníky. Dvojzápas, jejž celkově vyhráli Londýňané 4:1, skončil řáděním příznivců francouzského celku, ale i popíchnutím od „kladivářů“, kteří reagovali na předešlé narážky soupeře. České reprezentanty pak místo oslav v šatně čekala ještě jedna povinnost. „Už nám zase nevěří,“ prohlásil k ní Souček.



Bitva o místo mezi nejlepší čtyřkou Evropské ligy eskalovaĺa už po duelu hraném v Londýně (1:1). Emoce rozvířilo vyloučení Aarona Creswella a následná reakce v podobě mrknutí faulovaného Moussy Dembélého, který jako by říkal: „To jsem na vás vyzrál.“ Lyon navíc na svém Twitteru zveřejnil příspěvek s popiskem: „Vážně se ptáte, jestli existuje šance, že neprojdeme?

Kouč West Hamu David Moyes už tehdy upozorňoval, že fotbal umí podobné věci vracet. A tak se i stalo. „My zůstali potichu, předvedli výkon a teď jsme v semifinále,“ těšilo záložníka Declana Riceho po výhře 3:0, na níž se podílel jedním gólem. Třiadvacetiletá opora „Hammers“ využila příspěvek Lyonu, který zveřejnil po prvním zápase, a popíchla: „Tohle dobře zestárlo.“

Semifinále vykopali přímo na hřišti i Vladimír Coufal s Tomášem Součkem, oba čeští reprezentanti odehráli celé utkání. Po něm si ale nemohli hned v šatně užívat se spoluhráči postupovou radost. Byli totiž vybráni na dopingovou kontrolu. „Už nám zase nevěří. Dopingový test po unikátním zápase. Jdeme dál!“ napsal šťastný Souček k fotografii s Coufalem, kterou zveřejnil na svých sociálních sítích. „Nejhorší, co se po takovém zápase může stát. Dopingová kontrola. Užijte si oslavu v šatně, kluci,“ reagoval zase bek West Hamu. I tak na obou českých reprezentantech bylo patrné, jakou radost z velkého úspěchu mají.

To mezi Lyonskými zavládlo zklamání a u jejich příznivců dokonce přerostlo v pořádný hněv. Pískání, které bylo slyšitelné už během utkání, bylo nepatrným zlomkem toho, co se stalo po něm. Frustrace eskalovala a fanoušci se pokusili vtrhnout na hřiště. „Za jednou brankou byly bariéry, které diváky oddělovaly od hřiště. Tyto bariéry byly natlačeny proti policii a pořadatelům. Hořely tam i světlice. Lyonští jsou opravdu nespokojení,“ popisoval dění na místě novinář Ian Abrahams. Policie musela použít donucovací prostředky a dokonce i pepřový sprej, aby situaci uklidnila.     

Francouzský celek nepokračuje v soutěži dál, navíc ho velmi pravděpodobně čeká i tučná pokuta od UEFA. Naopak West Ham se může těšit na boj s Frankfurtem, devátým celkem bundesligy, který vyřadil Barcelonu, o finále Evropské ligy. První duel je na programu 28. dubna v Londýně, odveta pak 5. května v Německu.  

Góly

Domácí:

Hosté: 39. C. Dawson, 44. Rice, 48. Bowen

Sestavy

Domácí: Pollersbeck – Gusto, Denayer (89. Reine-Adélaïde), Lukeba, Emerson – Ndombèlé (46. Paquetá), Mendes – Faivre (46. Tetê), Aouar (71. B. Barcola), Toko Ekambi – M. Dembélé (C).

Hosté: Aréola – Coufal, C. Dawson, Diop, Johnson – T. Souček, Rice (C) (90. Binrahma), Fornals – Bowen, Antonio (85. Jarmolenko), Lanzini (77. Noble).

Náhradníci

Domácí: Barcola, Bonnevie, Paquetá, Kadewere, Henrique, Dubois, Keita, Tetê, Da Silva, Reine-Adélaïde, Barcola, Boateng

Hosté: Fabiański, Randolph, Jarmolenko, Vlašić, Noble, Binrahma, Fredericks, Masuaku, Král, Alese, Chesters, Perkins

Karty

Domácí: B. Barcola

Hosté: Diop, Fornals

Rozhodčí

Schärer – Zogaj, Köbeli (SUI)

Stadion

Parc Olympique Lyonnais, Lyon

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud