7. dubna 2022 • 23:05

Evropská liga: West Ham v deseti uhrál remízu, nevyhrála ani Barcelona

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s reprezentačním kapitánem Tomášem Součkem v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy v Londýně remizovali 1:1 s Lyonem, když odehráli celý druhý poločas v oslabení. Barcelona uhrála stejný výsledek ve Frankfurtu a remízou 1:1 skončil také souboj Lipska s Bergamem. Braga v Portugalsku porazila glasgowské Rangers 1:0. Odvety jsou na programu za týden.



West Ham v prvním poločase na obranu Lyonu nevyzrál, navíc v nastavení přišel o beka Cresswella, který dostal rovnou červenou kartu za faul na unikajícího Dembélého. Domácí se i v deseti dostali do vedení v 52. minutě. Míč propadnul k Bowenovi a ten ho i kvůli Boatengově teči dostal za brankáře Lopese. Po čtvrt hodině vyrovnal Ndombélé z podobné situace. Olympique tak v aktuálním ročníku EL udržel neporazitelnost.

Obránce Vladimír Coufal, jenž se vrací po operaci třísel, zůstal na lavičce West Hamu stejně jako další Čech záložník Alex Král.

Frankfurt se v závěru opatrné první půle chystal zahrávat penaltu po kontaktu Borreho s barcelonským Busquetsem, ale rozhodčí Jovanovič svůj původní verdikt po kontrole u videa odvolal.

Eintrachtu se povedl vstup do druhého dějství a ve 48. minutě otevřel skóre Knauff výstavní ranou pod břevno. Favorizovaní Katalánci odpověděli Torresovou brankou z 66. minuty. Domácím pak ještě víc zkomplikoval situaci Tuta vyloučením po druhé žluté kartě, hosté ale víc než dvacetiminutovou přesilovku k vítěznému gólu nevyužili. Přesto „Barca“ protáhla sérii bez porážky na 14 soutěžních zápasů.

Bergamo, které v osmifinále vyřadilo jiný německý tým Leverkusen, začalo dobře i v Lipsku a v 17. minutě otevřel skóre Muriel po individuální akci a přesné střele. Na druhé straně Silva zamířil do tyče, brankovou konstrukci těsně před pauzou trefil také hostující Pašalič.

Lipsko srovnalo v 58. minutě. Silva sice při penaltě selhal a nechal vyniknout brankáře Mussa, kterého ale vzápětí nechtěně překonal Zappacosta. Další hráč Atalanty Koopmeiners poté znovu nastřelil tyčku a domácí Szoboszlai v závěru zase hlavičkoval do břevna. Německé mužstvo nepoznalo přemožitele v 11. soutěžních duelu po sobě.

O vítězství Bragy rozhodl ve 40. minutě Ruiz. Jeho spoluhráč Horta předtím trefil tyč a nebyl mu uznán gól kvůli ofsajdu. Z lavičce domácích utkání sledoval devatenáctiletý český brankář Lukáš Horníček.

Góly

Domácí: 48. Knauff

Hosté: 67. F. Torres

Sestavy

Domácí: Trapp – Tuta, Hinteregger, Ndicka – Knauff, Jakić (90. Rode), Sow, Kostić – Lindström (74. Hauge), Borré (90. Ache), Kamada (81. Touré).

Hosté: ter Stegen – Araújo, Piqué (24. Lenglet), García, Alba – Pedri, Busquets, Gavi (63. de Jong) – Traoré (63. Dembèlé), Aubameyang, Torres.

Náhradníci

Domácí: Ache, Barkok, Grahl, da Costa, Hrustic, Hasebe, Hauge, Chandler, Lammers, Paciência, Rode, Touré

Hosté: Braithwaite, Balde, de Jong, Dembèlé, Lenglet, Mingueza, Neto, González, Puig, Tenas

Karty

Domácí: Kostić, Tuta, Tuta, Jakić

Rozhodčí

Jovanović – Stojković, Mihajlović (SRB)

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Góly

Domácí: 52. Bowen

Hosté: 66. Ndombèlé

Sestavy

Domácí: Aréola – Fredericks, Dawson, Zouma, Cresswell – Rice (C), Souček – Bowen, Binrahma (46. Johnson), Fornals – Antonio.

Hosté: Lopes – Gusto, Boateng (64. Toko Ekambi), Lukeba, Emerson – Aouar, Mendes (90. Denayer), Ndombèlé, Faivre (64. Tetê) – Paquetá, Dembélé (C).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Randolph, Coufal, Jarmolenko, Vlašić, Noble, Diop, Masuaku, Johnson, Král, Alese, Perkins

Hosté: Pollersbeck, Bonnevie, Denayer, Toko Ekambi, Kadewere, Henrique, Dubois, Da Silva, Reine-Adélaïde, Barcola, Tetê

Karty

Domácí: Cresswell (č), Moyes (trenér), Antonio, Bowen

Rozhodčí

Zwayer – Lupp, Borsch (GER)

Stadion

Olympijský stadion, Londýn

Góly

Domácí: 40. Ruiz

Hosté:

Sestavy

Domácí: Magalhães – Y. Couto (89. P. Oliveira), Sousa, Tormena, Carmo – Musrátí (82. Castro), Medeiros (75. Falé), A. Horta (82. Mineiro) – R. Horta /C/, Ruiz (75. V. Oliveira), Gomes.

Hosté: McGregor – Tavernier /C/, Goldson, Balogun (62. Barišić), Bassey – Lundstram, Kamara, Jack (62. Aribo) – Sakala (62. Roofe), Arfield, Kent.

Náhradníci

Domácí: Sá, Horníček, Leite, Oliveira, Mineiro, Buta, Moura, Berna, Rodrigues, Castro, Falé, Oliveira

Hosté: McCrorie, McLaughlin, Davis, Ramsey, Aribo, Diallo Traoré, Sands, Wright, Roofe, Barišić

Karty

Domácí: Carmo

Hosté: Jack

Rozhodčí

Massa – Meli, Alassio (ITA)

Stadion

Estádio AXA, Braga

Návštěva

20 331 diváků

Góly

Domácí: 58. Zappacosta (vl.)

Hosté: 17. Muriel

Sestavy

Domácí: Gulácsi (C) – Gvardiol (73. Halstenberg), Orban, Klostermann – Angeliño, Kampl, Laimer, Henrichs (87. Mukiele) – Olmo (73. Szoboszlai) – Nkunku (87. Novoa), André Silva (62. Forsberg).

Hosté: Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler (C) (67. Al. Mirančuk), Zappacosta (89. Gi. Pezzella) – Pessina (61. Scalvini), Pašalić (62. Boga) – Muriel (62. D. Zapata).

Náhradníci

Domácí: Tschauner, Martínez, Simakan, Forsberg, Szoboszlai, Mukiele, Halstenberg, Raebiger, Novoa

Hosté: Rossi, Sportiello, Boga, Pezzella, Malinovskyj, Mihăilă, Scalvini, Cittadini, Mirančuk, Zapata

Karty

Domácí: Gvardiol, Halstenberg

Hosté: Palomino

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (ENG)

Stadion

Red Bull Arena, Lipsko

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud