26. srpna 2022 • 13:35

Los EL: United míří do Moldavska a na Kypr, zajímavá skupina Arsenalu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jasně, není to Liga mistrů, ale i v Evropské lize najdeme špičkové kluby. Manchester United se ve skupině utká s Realem Sociedad, Šeriffem Tiraspol a Omoniou Nikósie. Zajímaví soupeři čekají Arsenal -  „Gunners“ se v „áčku“ střetnou s PSV Eindhoven, Bodö/Glimt a FC Curych. Fotbalisté Olympiakosu Pireus s reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem se utkají v s Karabachem, Freiburgem a Nantes.



Olympiakos neuspěl ve 2. předkole Ligy mistrů, následující dva dvojzápasy proti Slovanu Bratislava a Apollonu Limassol ale zvládl i díky Vaclíkovi po penaltových rozstřelech. Ve skupině Evropské ligy ho tak čeká mimo jiné souboj s Karabachem, přes který přešla v play off Viktoria Plzeň do hlavní fáze Ligy mistrů.

Také Omonia Nikósie s obráncem Janem Lecjaksem narazí na jednoho ze soupeřů Západočechů z předkola milionářské soutěže. Vedle Šeriffu Tiraspol se může kyperský celek ve skupině E těšit na prestižní duely se San Sebastianem a Manchesterem United, v jehož kádru je gólman reprezentační jednadvacítky Matěj Kovář.

Plzeňský soupeř z 2. předkola Ligy mistrů HJK Helsinky je ve skupině B společně s Ludogorcem Razgrad, Betisem Sevilla a Fenerbahce, přemožitelem Slovácka ze 3. předkola EL. V tureckém týmu působí obránce Filip Novák.

Český souboj se může odehrát ve skupině D, ve které je Braga s gólmanem Lukášem Horníčkem a Malmö s obráncem Matějem Chalušem. Skupinu doplňují belgický Saint-Gilloise a Union Berlín.

Mládežnický reprezentant Lucas Kubr, který během léta posílil norského mistra Bodö/Glimt, může změřit síly ve skupině A s Arsenalem, PSV Eindhoven a FC Curych.

Program skupin Evropské ligy začne 8. září. První tým z každé skupiny postoupí přímo do osmifinále play off. Druhé týmy se utkají o postup do stejné fáze s třetími celky ze skupin Ligy mistrů. Finále se uskuteční 31. května v Budapešti.

Skupiny Evropské ligy:

Skupina A: Arsenal, PSV Eindhoven, Bodö/Glimt (Kubr), Curych  

Skupina B: Dynamo Kyjev, Rennes, Fenerbahce (Novák), AEK Larnaca

Skupina C: AS Řím, Ludogorec Razgrad, Betis Sevilla, HJK Helsinky 

Skupina D: Braga (Horníček), Malmö (Chaluš), Union Berlín, Royale Union SG

Skupina E: Manchester United (Kovář), Real Sociedad, Šeriff Tiraspol, Omonia Nikósie (Lecjaks)

Skupina F: Lazio, Feyenoord, Midtjylland, Sturm Graz

Skupina G: Olympiakos (Vaclík), Karabach, Freiburg, Nantes

Skupina H: CZ Bělehrad, Monaco, Ferencváros, Trabzonspor

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud