10. listopadu 2023 • 11:21

Dominantní Slavia, římský Halloween. Média v Itálii tepou Mourinhův tým

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italská média zkritizovala fotbalisty AS Řím za špatný výkon při porážce 0:2 na stadionu pražské Slavie ve čtvrtečním utkání skupiny Evropské ligy. Komentář deníku Corriere dello Sport začíná titulkem „římský Halloween“, podle něj svěřenci trenéra Josého Mourinha předvedli na stadionu v Edenu to nejhorší, co v sobě mají.



Slávisté rozhodli o vítězství nad AS Řím ve druhém poločase, kdy se trefili Václav Jurečka a Lukáš Masopust. Pražané oplatili finalistovi minulého ročníku Evropské ligy prohru 0:2 z úvodního duelu před dvěma týdny a díky lepšímu skóre se dostali do čela tabulky.

„Římané předvedli proti Slavii Praha to nejhorší ze sebe. Takže fanoušci mohou být dostatečně klidní, protože v nedělním derby (s Laziem) to nebudou moci zopakovat, i kdyby sami chtěli,“ uvedl Corriere dello Sport na svém webu.

Podle italských médií byl mezi čtvrtečními soupeři od začátku duelu velký rozdíl. „Římané byli donuceni vzdát se dominantní Slavii. Už první poločas byl pro Římany těžký, protože domácí tlačili na pilu,“ napsal list Tuttosport ve svém internetovém vydání.

„Římané v Praze padli a museli odložit postupové oslavy. Giallorossi v první půli vůbec nevystřelili na branku Slavie a druhé dějství začali tím, že inkasovali po Jurečkově trefě,“ doplnila italská verze televize Sky Sports.

Kritiky za matný výkon se dočkala většina hostujících hráčů včetně belgického kanonýra Romelua Lukakua. „Dopadl špatně. Byl často předvídatelný, v nejlepším případě přehlížený (viz Celikův nepravděpodobný ofenzivní výpad). El Shaarawy se během svého pobytu na hřišti skrýval, zatímco Aouar se vůbec nedostavil, což přinutilo Mourinha, aby ho rychle vystřídal. Viděli jsme i velmi smutnou verzi Paredese z Juventusu,“ upozornil Corriere dello Sport.

Slavia připomněla jízdu z let minulých. Dloubák s Davidem Heidenreichem a Jiřím Saňákem
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 49. Jurečka, 74. Masopust

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mandous – Masopust (78. Vlček), Ogbu, Holeš – Douděra, Zafeiris (78. P. Ševčík), Oscar, Bořil (C) – Jurečka (87. Wallem), Chytil (90+6. Hromada), Provod.

Hosté: Svilar – Çelik, Llorente (77. Sanches), Ndicka, G. Mancini (C) – Bove, Paredes (84. J. Costa), Aouar (46. Cristante) – Belotti (68. Dybala), Lukaku, El Shaarawy (46. Karsdorp).

Náhradníci

Domácí: Kolář, Sirotník, Tijani, Wallem, Van Buren, Dumitrescu, Ševčík, Ogungbayi, Hromada, Vlček, Tomič, Zachoval

Hosté: Patrício, Boer, Cristante, Karsdorp, Sanches, Dybala, Pagano, Pisilli, Cherubini, Costa

Karty

Domácí: Masopust, P. Ševčík, Van Buren

Hosté: Paredes, Ndicka

Rozhodčí

Letexier – Mugnier, Rahmouni – Batta

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

19265 diváků

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Slavia 6 5 0 1 17:4 15
2. AS Řím 6 4 1 1 12:4 13
3. Servette FC 6 1 2 3 4:13 5
4. Tiraspol 6 0 1 5 5:17 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud