12. listopadu 2023 • 17:43

Slavia platí za své fanoušky v Římě: statisícová pokuta a podmínka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia dostala po posledním venkovním utkání Evropské ligy v Římě proti AS za nevhodné chování fanoušků od disciplinární komise UEFA pokutu 20 tisíc eur (téměř půl milionu korun). Pražský klub má zároveň na jeden pohárový zápas na hřišti soupeře podmínečně zakázaný prodej vstupenek do sektoru hostů, a to s dvouletou zkušební lhůtou. UEFA o trestu informovala na svém webu.



Disciplinární komise po utkání v Římě, které Pražané na konci října prohráli s AS 0:2, vytkla slávistickým fanouškům hned několik prohřešků. V komuniké uvedla, že je potrestala za nepokoje, zapalování ohňů a házení předmětů.

Pražský klub dostal pokutu a jeho fanoušci podmínku na jedno utkání na soupeřově hřišti v soutěžích UEFA. Pokud se příznivci červenobílých dopustí prohřešku v některém z venkovních pohárových zápasů v následujících dvou letech, nebudou smět na další duel na soupeřově stadionu. Na konci listopadu se Vršovičtí představí v Tiraspolu proti tamnímu Šeriffu.

Na zápas do Říma vyrazilo několik tisícovek fanoušků Slavie. Pražský klub si po utkání stěžoval na počínání policie a pořadatelů, mimo jiné na údajně přehnané kontroly a také na to, že příznivci byli dlouho po závěrečném hvizdu drženi na stadionu.

Italská média informovala o několika výtržnostech slávistických fanoušků. Římská policie potvrdila, že zasáhla proti skupině příznivců Pražanů v centru města. Fanoušci se podle ní snažili zapálit pyrotechniku a následně se strhla potyčka. K výtržnostem údajně došlo i na stadionu, a to mezi oběma tábory. Šest slávistických fanoušků bylo zadrženo, polovina z nich ukrajinské národnosti s pobytem v Česku.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud