Jiří Fejgl
22. února 2024 • 23:40

Kopanec do Ryneše, Kuchta Belmondo i Priskeho slzy. Letná uvařila Turky

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
42
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, nechtělo se jim z placu. A fandům z tribun. Televizní rozhovory, mixzóna? To počká. Nebylo divu. Sparťané slavili (bez přehánění) velké vítězství. Z Evropské ligy vykopli hrdý i pyšný Galatasaray po domácí výhře 4:1 (venku 2:3), značného favorita souboje o osmifinále. Odveta i proto končila tuze emotivně.



Turci nesli prohru těžce, přetěžce. Navíc nejsou zrovna nejklidnější nátury, to se ví věky. Přiznejme však, že i Sparta umí bodnout. Jan Kuchta, Lukáš Haraslín, Qazim Laci či třeba distancovaní Ladislav Krejčí s Matějem Rynešem si rozhodně nenechají nic líbit.

Posledně jmenovaný po posledním hvizdu seskočil k lavičkám a najednou začala mela. O co šlo, zřejmé nebylo. Možná nějaká nevyřízená věc z prvního utkání. Na Ryneše se však vrhl jeden z členů realizačního týmu a kopl ho do břicha. Rozjela se slušná strkanice, již uklidnila Rynešova debata s Kerimem Demirbayem. Pánové vše probrali a mohlo se slavit - a to v lepším.

Útočník Jan Kuchta, autor čtvrté trefy, si užil už zavedený pokřik Kuchta Belmondo připomínající jeho reprezentační barový výlet. Na Letné to vzali po svém, Kuchta přijal, že je mu olomoucká eskapáda připomínána. „To jsme prostě my Češi. Uděláme si srandu i z takových věcí. Občas proběhnou nějaké srandičky i v kabině,“ okomentoval nedávno toto téma.

Po Galatasaray se do dovádění pořádně obul. Samozřejmě, tak to mělo být. Navíc slavil i narození dcery Emilly v tomto týdnu.

Jde přece o další posun Sparty výš. Moc dobře to věděl i Brian Priske. Hned po zápase neskryl slzy dojetí, pak řádil s fanoušky. Pumpoval rukama, odpovídal mu celý kotel, neskrýval euforii.

A pak ukázal to, co předvádí celou dobu působení v klubu. Otočil se, rukama ukázal na tým i další spolupracovníky a naznačil: Ne já, to my všichni!

Haraslín: vyrovnali jsme se nejlepším hráčům světa. Kuchta k potyčce: nátura Turků...
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 8. Preciado, 74. Tuci, 80. Haraslín, 90+6. Kuchta

Hosté: 16. Bardakcı

Sestavy

Domácí: Vindahl – Vitík, Panák (C), Sørensen – Preciado, Laçi, Kairinen, Wiesner (72. Zelený) – Olatunji (66. Tuci), Kuchta, Haraslín (87. Sadílek).

Hosté: Muslera (C) – Ayhan, Bardakcı, Sánchez, Kutlu – Demirbay (75. Tetê), Torreira (83. C. Vinícius) – Yılmaz, Mertens (62. S. Oliveira), Aktürkoğlu (62. Zaha) – Icardi.

Náhradníci

Domácí: Karabec, Mejdr, Solbakken, Pešek, Sadílek, Surovčík, Tuci, Ševčík, Ševínský, Vorel, Vydra, Zelený

Hosté: Güvenç, Yilmaz, Akman, Bülbül, Vinícius, Demiroglu, Oliveira, Tetê, Yesilyurt, Zaha

Karty

Domácí: Sørensen, Kuchta, Preciado, Priske

Hosté: Demirbay, Kutlu, Ayhan (č), C. Vinícius

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn (vš. Anglie)

Stadion

epet Arena, Praha

Návštěva

18 205 diváků

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
42

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud