Jonáš Bartoš
23. února 2024 • 09:20

Bravo, Sparta! Fantastická podívaná, smekl Kučera. Letná dýchala za hráče

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní večírek na Letné přinesl domácímu týmu postup do osmifinále Evropské ligy. Sparta svalila ve velkém stylu slavný Galatasaray. Silný celek z Turecka zametla 4:1 a vyprodaný stadion si užíval euforické chvíle. Dvojzápas, ve kterém celek Briana Priskeho nebyl favoritem, dopadl úžasným výsledkem i výkonem. „Fantastická podívaná,“ smekl ve studiu iSport.cz Tomáš Kučera, někdejší záložník Teplic.



Sparta rozhodla zápas ve druhé půli, postupové branky padaly po vyloučení tureckého obránce Kaana Ayhana. Zadák Galatasaraye prošlápl nohu Lukáše Haraslína, po intervenci VAR se sudí Anthony Taylor běžel podívat na monitor a původní žlutou změnil na červenou.

„Rozhodčí byl správně zavolaný k VAR, za mě jasná červená. Byla tam propnutá noha, Haraslínovi letěl pryč chránič, to něco značí. Po gólu na 2:1 dostali domácí potřebný elán, chytli se i hráči,“ hodnotil klíčový okamžik zápasu ve studiu iSport.cz Tomáš Kučera. „Šlo o hloupý zákrok, bylo to od něj zbytečné. Ukázalo se nastavení Sparty, chytil se stadion, bylo znát, že si za tím hodně jdou, pomohl jim gól na 2:1,“ souhlasil redaktor Sportu Radek Špryňar, druhý host ve studiu.

Trefu na 2:1 obstarala zimní posila Indrit Tuci, centroval mu další střídající hráč Jaroslav Zelený. Tuci připravil i následnou postupovou branku pro Lukáše Haraslína, na konečných 4:1 pečetil skóre Jan Kuchta. „Brian Priske fantasticky vystřídal, bylo znát, že když přišel Jarda Zelený, je tam hráč, co umí kopat levou. Tuci byl u všeho podstatného, naopak Wiesner to na levé straně trošku odnesl,“ zmínil Kučera.

Na styl, jakým si Sparta poradila s věhlasným soupeřem, se sluší říct: bravo! „Ze strany Sparty to byla fantastická podívaná doma i venku, padlo deset gólů, k tomu řada neproměněných tutovek ze strany Sparty. Zasloužený postup, když počítám šance a projev v zápasech, Sparta za tím šla. Týmové pojetí předčilo hvězdy Galatasaraye,“ vyzdvihl Kučera.

Kýžený postup, na který Letná čekala dlouhé roky, přinesl i jiný aspekt. Současnou Spartu táhnou zapálení fanoušci, kteří vytvořili zápasu fantastickou kulisu. „Sparta pod Brianem Priskem prošla směrem k fanouškům obrovský kus cesty. Negativní atmosféra vůči celému klubu byla jeden čas hmatatelná, ale teď žije Letná v totálně pozitivní náladě a dotlačí tým k takovému zápasu a postupu,“ líbilo se Špryňarovi. „Nastartoval to konec minulé sezony a zisk titulu, fanoušci víc dýchají za hráče. Kór po takových heroických výkonech, kdy se hráči svijí v křečích a dají čtyři góly věhlasnému soupeři. Tohle určitě klub i fanoušky víc prováže,“ chválil Kučera.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud