4. března 2024 • 12:40

Staněk po derby může i na AC Milán! Zraněný Kolář, Slavia mění soupisku

Autor: iSport.cz, bac
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naskočil jako trumf do derby, ve kterém i přes pár zaváhání vychytal Slavii na Spartě důležitou nulu. A teď by mohl Jindřich Staněk zasáhnout i do Evropské ligy! Slavia na sociálních sítích informovala o tom, že kvůli zlomenině člunkové kosti vyškrtla ze soupisky pro jarní vyřazovací boje Ondřeje Koláře, kterého nahradí právě posila z Plzně.



Jindřich Staněk původně na evropské soupisce nefiguroval, protože byl sám zraněný a nevědělo se, jak dlouho bude chybět. Jak dokázal v neděli, už je stoprocentně fit a je dost možné, že se postaví do branky i ve čtvrtek na San Siru v prvním duelu proti AC Milán.

Normálně by klub soupisku na play off, která byla UEFA předložena 2. února, změnit nemohl. Slavia ale využila článku 46, odstavce 4 v pravidlovém řádu Evropské ligy.

Ten hlásí, že pokud klub nemá z důvodu dlouhodobého zranění k dispozici dva brankáře na soupisce A, může jednoho z nich nahradit. Gólman Jan Sirotník je jako odchovanec „sešívaných“ na soupisce B.

Vzhledem ke zranění Ondřeje Koláře, které je dle pravidel kvalifikováno jako dlouhodobé (nad 30 dní), zůstal jediným zdravým „áčkovým“ brankářem Pražanů Aleš Mandous. UEFA tak po vyhodnocení zdravotních dokumentů dodaných klubem Slavii umožnila Staňka na soupisku zařadit.

Kolář se po vyléčení zlomeniny člunkové kosti může na soupisku Evropské ligy v případě dalšího postupu ve vyřazovací částí vrátit, vzhledem k jeho dlouhodobým zdravotním indispozicím je to ale nepravděpodobné. A Mandous? Zřejmě se na pozici dvojky přesune nejen v lize, ale i v Evropě.

Kompletní známkování Slavie po derby najdete zde >>>

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud