6. listopadu 2008 • 02:00

Zápas za 25 milionů!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nikdy nebyl zánovní fotbalový stadion v Edenu při fotbalu tak plný. A ještě nikdy nevydělala Slavia na jednom zápasu tolik, jako vydělá právě dnes. Od 20.45 sehraje kasovní trhák s Aston Villou, svůj úvodní duel ve skupině F Poháru UEFA.



Jedenadvacetitisícový stadion bude plný po střechu. Tedy až na zhruba 200 míst v rohu, kde bývají fanoušci hostů a nad hlavami jim visí obrazovka. Ta totiž zakrývá výhled na část hřiště z horních řad a vstupenky na tato místa se neprodávají.

„Angličanů přijede půldruhého tisíce a plně obsadí všechny místa, která jsme jim poskytli,“ řekl mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. To je také hlavní rozdíl oproti závěrečnému duelu minulého ligového ročníku: Na Jablonec bylo tehdy také vyprodáno, ale »kotel« hostů byl skoro prázdný. Proto turnikety prošlo jen 20 698 lidí. Tenhle rekord dnes může padnout, ale nemusí. Zcela jistě však budou rekordní tržby!

Co všechno může díky duelu sčítat pokladník klubu?
Prodej přenosových práv do Anglie: 150 tisíc liber (podle kvalifikovaného odhadu) – to je 4,5 milionu korun. Prodej českému kanálu Nova Sport.
A pak jsou tu vstupenky, zajímavá záležitost! Na pěkném stadionu už neplatí, že peníze vybrané od diváků jsou v rozpočtu zanedbatelnou položkou.

Třeba polstrovaná klubová sedačka – na hlavní tribuně jich je 666 – stojí 4800 korun. I kdyby všichni dostali 10% slevu, kterou obdrží, když si koupí lístek i na Hamburk, klub na prodeji luxusu vydělá skoro tři miliony!

Za brány byl lístek ke koupi za šest stovek, na hlavní tribunu za 1100 korun, naproti ní diváci platili od osmi stovek do tisícovky. Sečteno a podtrženo: hrubý výdělek činí přes 25 milionů. Z toho by třeba ligové Kladno s třicetimilionovým ročním rozpočtem vydrželo žít deset měsíců.

Takový zápas jako by po vyřazení z předkola Ligy mistrů Slavii spadl z nebes!

Kasovní trhák v Edenu
Za práva pro Channel 5 - 4,5 milionu
Za práva pro Nova Sport - 350 tisíc
Za klubové lístky - 2,877 milionu
Lístky za brány - 4,2 milionu
Hlavní tribuna - 7,7 milionu
Naproti hlavní tribuně - 5,4 milionu
Celkem - 25,027 milionu

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud