Pavel Janega
3. prosince 2009 • 05:00

Slavii okradl rozhodčí. Neuznal jí dva góly

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva regulérní góly. Výsledek 0:0. A zlost slávistů na německého sudího Knuta Kirchera. Ten ukradl červenobílým tři body, které by udržely Slavii ve hře o postup. Místo toho se definitivně s Evropskou ligou rozloučila. Plichta s Janovem byla málo.



Možná se to nazve krádeží roku. Možná se nad tím mávne rukou. Každopádně za výkon, který sudí Kircher v zápase Evropské ligy Slavia – Janov (0:0) předvedl, by byl v okresním přeboru zlynčován.

Čtěte více:
Vlááááďa Šmicer!!! Eden se loučil s legendou »

Naděje na postup Slavie pohasla »
Suchý: Jinam než do Slavie se nevrátím »

Neuznat jeden regulérní gól, dobře, chyby se stávají. Ale udělat to znovu po souboji, který viděl snad jen on sám, na to potřebujete silný žaludek.

„Co k tomu říct,“ vzdychl po utkání kouč Karel Jarolím. „Dívali jsme se na obě situace a musím říct, že nás rozhodčí poškodil.“

Přitom si představte tu euforii v hlavách všech slávistů – fotbalistů, trenérů, funkcionářů, fanoušků…

Běží poslední minuty, balon skáče před brankou soupeře, v tom se do něj opře nejlepší hráč Adam Hloušek a rozvlní síť. „Gól!“ zařve celý Eden. A pak se najednou zděsí. Hůř. Padne tvrdě na zadek. Sudí píská. Neuznává.

„Já se raději ani neradoval, protože když jsem viděl, jak se tam gólman válí, tak jsem věděl, že branka uznaná nebude,“ prohodil obránce Matej Krajčík. „Nemělo cenu to nějak prožívat.“

Dva góly. Oba regulérní. Žádný neuznaný. To naštve. Zvláště když hrajete před zraky celé Evropy a definitivně přijdete o postup. V tu chvíli se začnete šťourat ve všem, co rozhodčí pokazil.

Hloušek v tvrdém souboji.
Hloušek v tvrdém souboji.

„Obě branky byly regulérní. Zasloužili jsme si zápas vyhrát,“ má jasno Jarolím. „Já opravdu v ofsajdu nestál. Můj gól platit měl,“ prohlásil sebejistě Stanislav Vlček. A opakovaný záznam mu dal za pravdu.

„Rozhodčí prostě Janovu připískával. Některé situace otáčel na jejich stranu,“ nebral si servítky Vlček.

„Svým způsobem se s tím ale dalo počítat. Italové vždycky spoléhají na to, že jim rozhodčí v krizových situacích pomůže. Ke všemu mají lepší renomé a větší šance postoupit,“ doplnil Krajčík.

Remíza slávisty bolela o to víc, když si uvědomili, že favorizovanější Janov byl k poražení. Rozhodnout mohli po jiných šancích. Jenže kýženého gólu se nedočkali.

„Hráli jsme opravdu dobře, klukům nemůžu nic vytknout. Je mi jich líto a mrzí mě, že v posledním zápase nebudeme bojovat o postup,“ pronesl Jarolím.

A důvod, proč Slavia nedokázala přejít do další fáze? „Protože jsme nevyhráli zápasy, které jsme vyhrát měli. Třeba ve středu proti Janovu, třeba ve Valencii,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud