Jonáš Bartoš
20. srpna 2021 • 04:50

Plzeň blízko Evropě: odepsaný hrdina, ostré kraje i Šádkovo nahození

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Důležitý bank v podobě 75 milionů korun už Plzeň téměř shrabává do pokladny. V prvním duelu play off o Konferenční ligu zvítězila Viktoria nad CSKA Sofia 2:0 a pokud za týden zvládne odvetu v Bulharsku, pronikne do hlavní fáze evropské soutěže. Co Západočeši předvedli ve čtvrteční partii ve Štruncových sadech?

  • Famózní Řezník

    „Odepsaný hrdina“ Radim Řezník už pomalu balil kufry, po deseti letech se loučil s úspěšnou adresou. Povolání „last minute“ z béčka se Plzni vyplácí. Zkušený krajní obránce se chytil, proti bulharskému CSKA mu patřilo hřiště. Prsty měl v obou gólech, byť při té úvodní už nahrával nejspíš z ofsajdu. Rychlý, pracovitý, plný chuti i elánu. „Chtěli jsme využít jeho formy,“ chválil jej po utkání trenér Michal Bílek.

  • Kaša s Pernicou před kapitána

    Obranná čtveřice Viktorie nastoupila v netradičním složení, jaké si vyzkoušela maximálně na tréninku. Ale všichni makali na jedničku. Kouč Bílek tentokrát nechal vydechnout kapitána Jakuba Brabce, taktovku uprostřed přenechal stoperům Pernicovi s Kašou. Oba duel zvládli výborně a přispěli k čistému kontu i důležité výhře. Plzeň má k dispozici čtyři vyrovnané stopery, trenérský štáb evidentně může vybírat dle libosti. Po zranění se vrátí i Lukáš Hejda, ze zmíněné čtveřice hned tři patří mezi lídry, kteří nosí kapitánskou pásku. 

  • Janoškova fotbalovost

    Od přípravy se v základu na pozici defenzivní šestky chytl Modou Ndiaye, po jeho zranění ale čapl šanci Dominik Janošek. A plzeňská výstavba vypadá rázem mnohem lépe. Janošek odehrál ve čtvrtek večer možná nejlepší utkání za Plzeň. Bral si na starost rozehrávku i standardní situace, uplatnil slušnou kopací techniku. „Zvládá to velmi dobře, byl hodně aktivní, hodně na míči. Jeho fotbalovost nám hodně pomáhá,“ vyzdvihl Bílek.

  • Opravdu ostré kraje

    Radim Řezník přihrává, Milan Havel doklepává, je to gól! Spolupráce krajních beků u vedoucí trefy Viktorie demonstruje „notičky“, s jakými své krajní beky vyslal do boje Michal Bílek. Oba vydatně podporovali ofenzivní snažení svých parťáků a jejich spolupráce z úvodu tým správně nakopla. Hráli výborně celý zápas, z Radima Řezníka se stal muž utkání a z Havla střelec. „Hodně se podíleli na naší ofenzivě, byli aktivní směrem nahoru, splnili to, co jsme od nich očekávali,“ liboval si západočeský kouč.

  • Šádkovo nahození

    „Museli mě dvakrát nahazovat,“ vtipkoval majitel klubu Adolf Šádek, když po postupovém nerváku s velšským TNS sedal do luxusního sporťáku a mizel z potemnělého plzeňského stadionu. Proti CSKA už nervy západočeského bosse tolik netrpěly. Úspěšným prvním dějstvím Viktoria naznačila, že by mohla dotáhnout i poslední důležitý krok, který vede ke vstupence do evropského fotbalového podzimu. S tím je spojený tučný bonus v podobě 75 milionů korun, což jsou pro západočeský rozpočet zásadní peníze, aby klub vydržel na vysoké úrovni.

     

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud