26. srpna 2021 • 15:01

Smutek u soupeře Jablonce. Zemřel bývalý ředitel Žiliny Majtán (†38)

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před odvetným zápasem s Jabloncem o postup do Konferenční ligy zasáhla Žilinu příšerná zpráva. Ve věku pouhých 38 let zemřel Marek Majtán, bývalý předseda představenstva a ředitel klubu.



„V klubu se podílel na jeho největších úspěších od roku 2009 a pro 'Šošony' pracoval dosud,“ stojí v krátké zprávě na webu žilinského klubu. „Marku, budeme ve čtvrtek bojovat i za tebe,“ píše klub na Facebooku.

Vystudovaný právník Majtán byl v Žilině nejprve jako externí poradce, od roku 2013 pracoval jako manažer pro administraci a mezinárodní styk. Následně se stal ředitelem klubu a předsedou představenstva. V této roli skončil ve chvíli, kdy kvůli koronavirovým omezením klub šel do likvidace. V nové éře klubu nadále pomáhal coby konzultant. Pracoval i na slovenském fotbalovém svazu. Za jeho působení se „Šošoni“ třikrát stali slovenskými mistry.

Na funkcionáře vzpomíná klub i zástupci svazu jako na dobrého společníka v zábavných i vážnějších časech. Další společné chvíle už bohužel nepřidají. Majtán zemřel náhle v 38 letech, příčina jeho skonu není veřejně známá.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud