Jakub Konečný
4. listopadu 2021 • 09:40

Jablonec čeká sudí z Rangers-Slavia. Myslím, že si nic nedovolí, věří Krob

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když pískal Orel Grinfeeld český klub v Evropě naposledy, byl z toho mezinárodní skandál s dalekosáhlými důsledky. Odvetu osmifinále Evropské ligy mezi Rangers a Slavií (0:2) izraelský sudí příliš nezvládl a přispěl tak k vyhrocenému závěru utkání, které vyústilo v spor mezi Glenem Kamarou a Ondřejem Kúdelou. Dnes bude Grinfeeld pískat zápas Jablonce na hřišti Randers. „Myslím, že si nic nedovolí,“ říká bek zelenobílých Jan Krob.



Zatímco Ondřej Kúdela odskákal incident v Glasgow desetizápasovým distancem za údajnou rasistickou urážku finského reprezentanta a přišel tak o EURO 2020, mezinárodní kariéra Orela Grinfeelda se rozvíjí vesele dál. A dnes se opět protne s českým fotbalem. UEFA izraelského arbitra delegovala na důležité utkání Konferenční ligy mezi Randers a Jabloncem.

„Myslím, že si nic nedovolí,“ prohlásil nicméně jablonecký bek Jan Krob v předvečer zápasu. „Co se stalo v Glasgow, ať si řeší sami, my se soustředíme na hru. A rozhodčí se podle mě taky soustředí sami na sebe, nemyslím si, že by si v této soutěži měli něco dovolovat a někomu něco oplácet,“ dodal.

Jablonec a rozhodčí, to je přitom v této sezoně na evropské scéně docela téma. Český zástupce cítil křivdu zejména po utkání v Alkmaaru (0:1), kde hosty v úvodu zápasu obral slovinský rozhodčí Rade Obrenovič o evidentní pokutový kop za faul gólmana Peter Vindahla-Jensena na Tomáše Čvančaru. Útočník přitom utrpěl otřes mozku a musel o přestávce střídat.

„Museli jste to vidět až z tribuny, gólman ho oběma rukama trefil do hlavy, jasná penalta. Na téhle úrovni by výkony rozhodčích měly být trošku jiné,“ láteřil tehdy kouč Petr Rada, který má s rozhodčími dlouhodobě problémy. Doma i v Evropě.

„Já si musím dát pozor, mám tři karty a chci Evropu dohrát. Na hřiště za hráči nemůžu, ale na straně budu bojovat, protože nechci, aby nám někdo křivdil,“ uvedl na předzápasové tiskové konferenci s nadsázkou. Po třech žlutých kartách by totiž samozřejmě nesměl na lavičku.

„Já počítám i karty z ligy, ani to nestíhám sledovat. Fortuna na mě vypsala kurzy a živí se na tom. Není to dobrá vizitka, souhlasím, ale v třiašedesáti se už budu těžko měnit. Křivdu prostě neuznám. Čekal bych i trošku cit od rozhodčích, přijde mi, že si na tom už trochu chladí žáhu. Máme Radu, tak ho tam doženeme. Dobře, ať pískají mladí rozhodčí, ale dřív měli k trenérům jiný vztah, diplomatičtější. Teď zvednete ruce a už k vám běží, aby to viděly kamery – teď mu dám. Ale už to musím vydržet,“ pokračoval. „Třeba jsem se rozčiloval doma proti Randers kvůli penaltě, ale pak když jsem to zpětně viděl, uznal jsem, že to písknul správně. To jsou emoce v zápase, pak vychladnete.“

A co Rada říká na Grinfeeldovu nominaci?

„Doufám, že Izraelec to bude chtít odpískat, jak se na mezinárodním poli sluší. Zápas Slavie na Rangers je už pryč, je zbytečné se k tomu vracet. Asi ví, že tam udělal chybu. Kdyby vyloučil domácí hráče, kteří kopali do Kuchty, byl by klid a k ničemu nedošlo,“ prohlásil impulzivní kouč.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 46. Hammershöy-Mistrati, 53. V. Kubista (vl.)

Hosté: 73. Čvančara, 83. Kratochvíl

Sestavy

Domácí: Carlgren – Kallesöe, Piesinger, Marxen (C), Kopplin – Tibbling (72. Lauenborg), Johnsen, Hammershöy-Mistrati (78. Egho), Kehinde – Kamara (72. J. Ankersen), Odey.

Hosté: Hanuš – Libor Holík, V. Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (87. Vaníček), Považanec (90+2. Surzyn), Hübschman (C), Kratochvíl, Malínský (90+2. Smejkal) – Doležal (63. Čvančara).

Náhradníci

Domácí: Dakir, Ankersen, Brock-Madsen, Bundgaard, Bundgaard, Egho, Klysner, Lauenborg, Lauridsen, Söndergaard, Onovo, Brund

Hosté: Vajner, Ježek, Vaníček, Štěpánek, Čvančara, Smejkal, Surzyn, Nešpor, Haitl, Ali-Abubakar

Karty

Domácí: Piesinger, Kallesöe, Odey (č)

Hosté: Čvančara, V. Kubista, V. Kubista

Rozhodčí

Grinfeeld – Hassan, Jarkoni (všichni Izrael).

Stadion

AutoC Park Randers

Návštěva

4 071 diváků

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. AZ Alkmaar 6 4 2 0 8:3 14
2. Randers 6 1 4 1 9:9 7
3. Jablonec 6 1 3 2 6:8 6
4. Kluž 6 1 1 4 4:7 4

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud