10. prosince 2021 • 11:05

Leicester míří do KL. Upřímně? Ani nevím, co je to za soutěž, šokoval kouč

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co že je to za soutěž? Fotbalisté Leicesteru po dramatickém závěru skupiny C v Evropské lize končí. Ve šlágru na závěr skupiny podlehli v přímém souboji o postup 2:3 Neapoli a zahrají se jen vyřazovací část Konferenční ligy, v níž mohou narazit i na pražskou Slavii. Trenér „Lišek“ Brendan Rodgers se musel kvůli koronaviru obejít bez několika hráčů a po utkání litoval slabé defenzivy svého týmu. A zároveň přiznal, že o nově vzniklé soutěži zatím příliš informací nemá...



„Abych byl upřímný, tak ani nevím, co je to za soutěž. Zatím jsem se soustředil pouze na Evropskou ligu a boj o postup,“ řekl Rodgers v rozhovoru pro BT Sport.

Jeho svěřenci na stadionu Diega Armanda Maradony prohrávali ve 24. minutě o dvě branky, ještě do poločasu ale dokázali srovnat. Premiérovou trefu v prvním týmu vstřelil záložník Kiernan Dewsbury-Hall. V 53. minutě se ale podruhé v zápase prosadil Elif Elmas a posunul Neapol na druhé místo skupiny právě před Leicester, který inkasoval minimálně dvě branky v pěti z posledních šesti zápasů.

PRVNÍ DOJEM: Postup Slavie po TOP výkonu sezony. Dominantní střed a zase bez Stancia
Video se připravuje ...

„V ofenzivě jsme byli nebezpeční, ale směrem dozadu to od nás nebylo dost dobré. Máme v týmu dost mladých hráčů a je tam zatím hodně naivity. Zkoušíme spoustu herních systémů, ale problém je především v individuální zodpovědnosti na hřišti. Za tým ale nesu odpovědnost já a musím najít řešení,“ nehledal kouč Leicesteru výmluvy.

„Lišky“ obsadily třetí místo o dva body za Neapolí i vítězným Spartakem Moskva. Anglický celek mohl i navzdory porážce slavit, to by ale musel v osmé minutě nastavení Tomáš Pekhart proměnit penaltu a vyrovnat v utkání Legie Varšava se Spartakem na 1:1.

Leicester tak čeká play off v Konferenční lize, soupeře pro úvodní kolo se dozví v pondělí. O postup do stejné fáze soutěže usiluje i Tottenham, rozhodující duel proti Rennes byl ale kvůli nákaze koronaviru v týmu „Kohoutů“ odložen, stejně jako ligový duel proti Brightonu. S nemocí se potýká také Leicester, podle Rodgerse je v karanténě několik hráčů i členů týmu. Nedělní zápas proti Newcastlu je ale zatím v programu podle plánu.

Leicester City FC Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Spartak Moskva 6 3 1 2 10:9 10
2. Neapol 6 3 1 2 15:10 10
3. Leicester 6 2 2 2 12:11 8
4. Varšava 6 2 0 4 4:11 6

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud