14. dubna 2022 • 20:53

Leicester slaví semifinále! Zahraje si proti AS, postoupila i Marseille

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinálovým soupeřem fotbalistů Feyenoordu Rotterdam, kteří v Evropské konferenční lize vyřadili pražskou Slavii, bude Marseille. Francouzský tým zvítězil v odvetě na hřišti PAOK Soluň 1:0, a navázal na domácí výhru 2:1. Jedinou branku dnes vstřelil ve 34. minutě Dimitri Payet.



Ve druhém semifinále na sebe narazí AS Řím a Leicester. Italský celek deklasoval díky hattricku Nicoly Zaniola v domácím prostředí Bodö/Glimt 4:0 a smazal ztrátu 1:2 z úvodního zápasu. Leicester v závěrečné čtvrthodině otočil duel na hřišti PSV Eindhoven a vyhrál 2:1. První utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Úvodní semifinálové zápasy jsou na programu 28. dubna, odvety se uskuteční o týden později. Finále se odehraje 25. května v Tiraně.

Marseille na hřišti Soluně táhl opět pětatřicetiletý záložník Payet. Zkušený špílmachr, který se v úvodním duelu podílel brankou a asistencí na výhře 2:1, se střelecky prosadil i v odvetě. Po jeho třinácté trefě v této sezoně získal francouzský celek jistotu a dotáhl utkání k postupu.

Svěřenci argentinského trenéra Sampaoliho vyřadili dříve v play off také Basilej a Karabach. Do Evropské konferenční ligy se dostali poté, co skončili třetí v základní skupině Evropské ligy za Galatasarayem Istanbul a Laziem Řím.

Naději na vítězství v soutěži má dál AS Řím, kterému k postupu přes norského šampiona Bodö/Glimt pomohl hattrickem útočník Zaniolo. Jednou se trefil také Abraham. Bodö/Glimt se musel obejít na lavičce bez kouče Knutsena, který dostal trest za potyčku s trenérem brankářů italského celku Santosem v prvním zápase.

Dalším soupeřem Římanů bude Leicester, který otočil utkání na hřišti PSV Eindhoven. Nizozemský celek sice dostal do vedení v 27. minutě Zahavi, Leicester ale ve druhé půli zvýšil aktivitu a duel zvrátil. Třináct minut před koncem nejprve vyrovnal Maddison a v 88. minutě dokonal obrat dorážející Pereira. Osmadvacetiletý obránce vstřelil svůj premiérový gól v evropských soutěžích.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Evropské konferenční ligy:

PSV Eindhoven - Leicester 1:2 (1:0)

Branky: 27. Zahavi - 77. Maddison, 88. Pereira. První zápas: 0:0, postoupil Leicester.

AS Řím - Bodö/Glimt 4:0 (3:0)

Branky: 23., 29. a 49. Zaniolo, 5. Abraham. První zápas: 1:2, postoupil AS Řím.

PAOK Soluň - Marseille 0:1 (0:1)

Branka: 34. Payet. První zápas: 1:2, postoupilo Marseille.

Semifinálové dvojice:

Leicester - AS Řím, Feyenoord Rotterdam - Marseille.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud