11. července 2022 • 17:10

Sparta s Vikingem zaplní tribunu dětmi. Po trestu znovu využije výjimku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se pokusí při domácím úvodním utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy s Vikingem Stavanger zaplnit část hlediště, kterou bude mít uzavřenou kvůli disciplinárnímu trestu, dětmi. Pražané využili výjimku od UEFA a nabídnou zhruba pět tisíc míst organizovaným skupinám příznivců ve věku šest až čtrnáct let v doprovodu dospělé osoby. Letenští o tom informovali na svém webu.



Sparta kvůli rasistickému transparentu fanoušků při únorové odvetě Evropské konferenční ligy v Bělehradě proti Partizanu dostala trest v podobě uzavření části stadionu na příští domácí pohárové utkání. Opatření se musí týkat minimálně pěti tisíc míst, kapacita hlediště na Letné se tak na duel s Vikingem snížila na přibližně 13.500 diváků.

Pražané však mohou využít výjimku od UEFA a do uzavřené části stadionu smějí zdarma pozvat děti s doprovodem. Jeden dospělý musí mít na starosti osm až patnáct dětí, kterým nemůže být méně než šest a více než čtrnáct let. Zároveň se musí jednat o organizované skupiny, tedy kluby, školy či kroužky.

Sparta už možnost pozvat při disciplinárním trestu na zápas dětské fanoušky využila vloni, kdy jí UEFA kvůli rasistickému chování části příznivců vůči záložníkovi Monaka Aurélienu Tchouaménimu v utkání 3. předkola Ligy mistrů uzavřela stadion. Díky výjimce mohlo do hlediště na zápas skupiny Evropské ligy s Glasgow Rangers 10.879 dětí ve věku od šesti do 14 let s doprovodem.

Sparta odehraje úvodní zápas 2. předkola Evropské konferenční ligy ve čtvrtek 21. července, odvetu pak o týden později v Norsku.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud