26. května 2022 • 16:55

Vysoké pokuty za pohár i ligu. Sparta platí i za zápas, který se nehrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu za chování fanoušků během finále poháru proti Slovácku pokutou 150 tisíc korun. Letenský klub zaplatí dalších 60 tisíc za nevhodné pokřiky svých příznivců v domácím ligovém duelu proti Slovácku a v Edenu proti Slavii. Za události v derby pyká i vršovický klub, který dostal pokutu 120 tisíc za porušení povinností pořadatele, dalších 30 tisíc zaplatí za chování fanoušků v Ostravě. Baník dostal trest 120 tisíc.



Finále poháru v Uherském Hradišti se uskutečnilo až na druhý pokus, v původním termínu se kvůli prudkému dešti nehrálo. Sparťanští fanoušci se ale provinili v obou případech.

„Disciplinární komise posoudila dle dostupných materiálů závažnost přestupků fanoušků Sparty při obou finálových zápasech MOL Cupu. Nejvážnějším přestupkem z našeho pohledu bylo použití a vysoce nebezpečné vhazování pyrotechniky směrem k členům pořadatelské služby během prvního nesehraného utkání. V kombinaci s dalšími přestupky včetně vhazování pyrotechniky do prostoru hrací plochy vedoucí k přerušení utkání rozhodla komise o úhrnném trestu peněžité pokuty ve výši 150 tisíc korun,“ uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinárky Richard Baček.

Výtržností a použití pyrotechniky se dopustili fanoušci obou týmů, Slovácko zaplatí 40 tisíc. Utkání, které domácí vyhráli 3:1, poznamenal na necelých pět minut v druhé půli příchod těžkooděnců se psy k hrací ploše a střídačkám.

Slovácko - Sparta: Místo gólů skáčou sparťané rybičky do bazénu. Hráči poděkovali fanouškům
Video se připravuje ...

Vyšší částku zaplatí i Slavia za pronesení a použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu během pražského derby se Spartou.

Více trestů uložila disciplinární komise za utkání 4. kola nadstavbové skupiny o titul mezi Ostravou a Slavií, ve kterém Pražané definitivně přišli o šanci na obhajobu. Baník dostal za opakované použití pyrotechniky v ochozech pokutu 60 tisíc, stejnou částku zaplatí i za provinění v předchozím domácím duelu s Hradem Králové.

Za pronesení a použití pyrotechniky dostaly pokutu 25 tisíc korun Bohemians 1905 a Viktoria Žižkov. O pět tisíc méně zaplatí za nevhodné pokřiky fanoušků Plzeň a Pardubice.

Spartě chybí tah na bránu, dělají špatné typy hráčů, říká redaktor Sportu
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Chorea nevyšla vniveč. Fanoušci obou týmů skandují a podporují i přes odložení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud