23. července 2022 • 05:00

Zabrzděný Fortelný a nízká kreativita zálohy. Proč Sparta nedobyla Viking?

Vstoupit do diskuse
29
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vikingu měla vstřelit minimálně dvě branky, očima metriky očekávaných gólů dokonce 2,52. Sparta ale na úvod druhého předkola Konferenční ligy norského soka nepoložila na lopatky ani jednou. „Po taktické stránce jsme všechno udělali správně tak, abychom soupeře překonali,“ prohlásil kouč Brian Priske po remíze 0:0. Pohled na data ovšem odhaluje něco jiného. Letenským chyběla větší kreativita ze středu pole, zejména se nepovedlo naplno využít potenciál Jana Fortelného.



Dohromady sedmadvacet střeleckých pokusů, z toho čtyři na branku. K tomu dalších sedm zblokovaných střel, třináct rohů. Sparta ve čtvrtek večer opravdu vyvinula ohromné úsilí, aby pevný obranný val Stavangeru narušila. Nepovedlo se jí to ovšem ani jednou.

„Věděli jsme, že bude na nás, abychom našli správná řešení, jak je překonat. Pokud v tomto typu zápasů nevyužijete šance, je to složité. Dát gól v prvním poločase, určitě bychom si hru mnohem víc otevřeli,“ věděl trenér Brian Priske.

Dánský odborník má nepochybně pravdu v tom, že Sparta branku dát měla. A určitě ne jenom jednu. Pro její dosažení ale mohla v průběhu utkání udělat víc. Především ze středu pole totiž nebyla směrem do finální fáze tak aktivní, jak by si situace žádala.

Duo Adam Karabec a Jan Fortelný naposílalo za celý duel do šestnáctky soupeře pouze

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
29

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud