Jakub Dvořák
22. července 2022 • 16:35

Ščasný o Spartě: S Hložkem by uspěla. Kuchta bez podpory, křídla z formy

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla optickou i statistickou převahu, ale gól Vikingu nevstřelila ani jeden. A téma k dumání je na světě. Sparťanská ofenziva v prvním soutěžním utkání nové sezony zůstala za očekáváním. Stejně to vidí i Zdeněk Ščasný. „Budou si s tím muset poradit, protože hrozí, že budou mít s hlubokým blokem potíže a soupeři toho začnou využívat,“ varuje někdejší trenér a sportovní ředitel Letenských.



Co byste řekl na počínání sparťanské ofenzivy proti Vikingu?
„Kdyby Sparta vstřelila gól, vše bylo jinak. Šance měla, především v první půli. V závěru už se mi vybaví snad jen Čvančarova hlavička. Je úplně evidentní, že chybí hráč, jako byl Hložek, který umí vstřelit gól. A dodal bych, že schází i Dočkal, který branku uměl připravit. Chápu, že už je nikdo nevrátí, ale jsem přesvědčený, že s nimi by Sparta vyhrála.“

Může to být problém delšího trvání?
„Je to tak. Ukazuje to, že se to budou muset naučit, protože pokud bude Sparta chtít soupeře presovat, čímž ho zatlačí k brance, tak se tyto situace budou opakovat. Jinak budou ztrácet body s týmy, které je přečtou a budou chtít jen bránit. Nicméně si myslím, že rozdíl v kvalitě obou mužstev byl velký a Sparta nejspíš postoupí. Ale trable v koncovce je mohou pronásledovat.“

Útoku chyběla větší podpora ze zálohy. Adam Karabec vyslal do vápna za celý zápas jen tři přihrávky... Ukazuje se, jak moc byl Hložek důležitý pro Spartu?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud