Radek Špryňar
18. srpna 2022 • 21:43

Kouč Rakówa se pustil do sudího: Ovlivnil výsledek. UEFA řeší blbosti

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ČENSTOCHOVÉ | Skromný stadion pro pět a půl tisíce diváků krátce po zápase bouřil. Raków, Raków! A tak pořád dokola. Řev musel být zaručeně slyšet až na předměstích rozlehlé Čenstochové. Borci v červenomodrém napsali další skvostný klubový příběh. Se Slavií vyběhli 2:1 a jsou blíž k průniku do základní skupiny Konferenční ligy.



Výkon?

Jeden z nejlepších v historii Rakówa!

Hosté nestačili. Ani náhodou. Nechali se sežrat domácím elánem a extrémním chtíčem. A to si ještě po zápase stěžovali na výkon rozhodčího a smůlu v koncovce.

„Byli jsme jasně lepší. Dvakrát jsme šli sami na bránu. Před utkáním bychom takový výsledek brali, ale teď jsme smutní,“ jasně se vyjádřil Marek Papszun, trenér Rakówa.

Že se v Čenstochové děje něco výjimečného, bylo znát už hodinu před zápasem. Kam se člověk podíval, všude modrá a červená, v očích fanoušků zarputilé výrazy, plné odhodlání a entusiasmu. Natřískaný stadion stříkal domácím hrdinům do žil dávky adrenalinu.

Zklamaní slávisté po porážce v Polsku
Zklamaní slávisté po porážce v Polsku

Stejně tak generál na lavičce - Marek Papszun. Pomalu z něj nešly odtrhnout oči. Od první chvíle komandoval tým, rozmáchlými gesty dával najevo, co si myslí o počínání svých svěřenců. Neustále opouštěl vymezené území, pořvával na rozhodčího, opakovaně byl v živé diskusi se čtvrtým sudím. Publikum jeho herecké vložky mnohokrát ocenilo, tohle se v Čenstochové líbí.

Papszun neslevil ani na pozápasové tiskové konferenci. S přísným výrazem tvrdě zkritizoval hlavního rozhodčího Rohita Saggiho z Norska i celou UEFA kvůli absenci VAR. „Sudí ovlivnil výsledek, měl pískat dvě penalty. Takhle nás v Praze čeká velmi těžká odveta. Že tady není VAR, je nepochopitelné. Delegát UEFA řeší blbosti a neřeší se to nejdůležitější,“ vztekal se.

Poukazoval na ruku Schranze v druhém poločase a jeden souboj v pokutovém území. Kdyby Saggi uvedl píšťalku v činnost, zase by se vztekala Slavia. O jednoznačné momenty k posouzení nešlo. Navíc pokutovým kopem zaváněl náraz do Lingra za stavu 0:0.

PRVNÍ DOJEM: Tohle nebyla Slavia, Raków jí nastavil zrcadlo. Slovácko do Evropy!
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 29. López, 61. Tudor

Hosté: 60. Holeš

Sestavy

Domácí: Trelowski – Svarnas, Arsenić (C), Rundić – Tudor (82. Nowak), Gvilija, Papanikolaou (82. Czyź), Kun – Kočerhin (46. Wdowiak), Musiolik (61. Gutkovskis), López (87. Długosz)

Hosté: Mandous – Schranz, Ousou, Santos (46. Traoré), Dorley (40. Plavšić) – Tiéhi, Holeš (C) – Usor, Ševčík, Olayinka – Lingr (65. M. Jurásek)

Karty

Domácí: Papanikolaou, Wdowiak

Hosté: Lingr

Rozhodčí

Saggi – Isaksen, Jensen (NOR)

Stadion

Miejski Stadion Piłkarski, Częstochowa

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud