Jonáš Bartoš
18. dubna 2024 • 04:50

Šulcova cesta: z paliče je klíčový muž. Osudový kouč popsal, co se změnilo

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úkaz sezony. Pavel Šulc (23) byl v Plzni takřka za nepřítele, teď je z něj nejlepší střelec ligy a Viktorii táhne. Možná až do semifinále Konferenční ligy. Deník Sport šel po proměně blonďatého šikuly, kterého motivuje i možnost většího evropského angažmá. Miroslav Koubek na něj výrazně spoléhá do čtrvrteční čtvrtfinálové odvety ve Florencii, kde může český klub poprvé od roku 1996 postoupit mezi čtyři nejlepší celky evropské soutěže. „Jsme blízko,“ zní z odhodlané kabiny.



První osobní vzpomínka na Pavla Šulce je z podzimu 2018. Mladíci z Viktorie si podruhé v historii vyzkoušeli mládežnickou Ligu mistrů, nastupovali proti Realu, AS Řím a CSKA Moskva. Osmnáctiletého blonďatého dravce jste na place zaregistrovali hned – pořád v běhu, hlásící se o míč, vynikal díky výbornému vedení míče i přirozené touze upalovat přímo na bránu.

„Nechce prohrávat. Na hřišti by se roztrhal, je schopný jít na hranu,“ zmiňuje Šulcovu důležitou vlastnost trenér Jiří Žilák, který hráče provázel plzeňskou akademií v klíčovém rozmezí mezi šestnáctým a devatenáctým rokem. „Potenciál

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud