24. listopadu 2011 • 10:37

Můžeme si za to sami, hlesl po další porážce Chelsea brankář Čech

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Nedaří se. A nedaří. Fotbalisté Chelsea se potácejí v hluboké výsledkové krizi, která se ve středu večer přenesla z Premier League i do Ligy mistrů. „Blues“ podlehli Leverkusenu 1:2 a značně si zkomplikovali postup ze skupiny, o kterém rozhodne poslední zápas s Valencií. Chelsea nepomohly ani brilantní zákroky Petra Čecha.



„Dostali jsme se do téhle situace sami pouze vlastní vinou a nikdo jiný nám nepomůže,“ komentuje situaci v Chelsea brankář Petr Čech na svém webu.

Toho po reprezentační pauze potkala již druhá nepříjemná porážka 1:2 - o víkendu s Liverpoolem, ve středu na hřišti Leverkusenu.

Příčiny neúspěchu? Ty raději Čech příliš nerozebíral. „Pořád se opakuje to samé. Řeči nemají cenu, důležitější budou činy,“ prohlásil.

Chelsea se přitom v Německu ujala vedení. Vedla po brance Didiera Drogby. Pak se ale zatáhla, chtěla hubený výsledek ubránit a doplatila na to. O body přišla po brankách Derdiyoka (73. minuta) a Friedricha (90).

Není divu, že Čechovi po zápase do řeči moc nebylo. Po individuální stránce však může být spokojen. Podal kvalitní výkon, chytil minimálně další dva góly.

Český gólman se zaskvěl především při dvou tutovkách bývalého spoluhráče Michaela Ballacka, jehož při utkání zdobila kvůli zlomenině nosu totožná maska jako Čecha.

Chelsea tak musí stvrdit postup až v posledním kole proti Valencii. Že londýnský klub nečeká lehký duel, dokazuje poslední zápas Španělů s Genkem, který smetli debaklem 7:0.

„Je na nás, jak si s tím poradíme. V těžké chvíli se ukáže pravá síla týmu,“ burcuje Čech. Jistotu postupu dává Chelsea jakákoliv výhra a také bezbranková remíza.

Petr Čech chytil dvě tutovky Ballacka, ale porážce s Leverkusenem stejně nezabránil.
Petr Čech chytil dvě tutovky Ballacka, ale porážce s Leverkusenem stejně nezabránil.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud