5. prosince 2011 • 19:20

Trenér Vrba spadl ze židle. To nebyl můj fór, smál se Horváth

Autor: kah, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komický začátek měl úvod tiskové konference Viktorie Plzeň před utkáním Ligy mistrů s AC Milán. Když trenér Pavel Vrba usedal na židli, zřítil se z vyvýšeného pódia na zem.



"Co to je?" vymrštil se Pavel Horváth, kapitán týmu, který se chystal usednou vedle kouče. A pak už se jen smál, když viděl trenéra, jak pohotově vstává ze země. "To jsem nebyl já. Tohle nebyl můj fór," dušoval se rozesmátý záložník.

Vrba přijal malé faux pas s nadhledem a s úsměvem přemítal o svých osmačtyřicátých narozeninách, které oslaví v úterý.

"Říkám si, že ten můj věk je už trochu k pláči, ale zápas s AC zase bude velkým svátkem. Jsem rád, že v úterý pořád budeme hrát o hodně, a doufám, že se nám podaří splnit náš cíl," prohlásil v Edenu.

Cílem je postup do jarních bojů Evropské ligy ze třetího místa ve skupině. To zajistí Západočechům se stoprocentní jistotou bod ze zápasu s AC Milán.

Pak by se Plzeň nemusela strachovat, jestli náhodou Borisov nevydoluje body z Nou Campu, kde narazí na Barcelonu, která bude šetřit prakticky celou základní sestavu.

"Pořád věřím, že i bez nich má Barcelona takovou sílu, že tam Borisov vyhrát nedokáže," tvrdí Vrba. Zároveň ale nechce, aby v úterý večer v Edenu hráči znali průběžný výsledek ze Španělska.

Pavel Vrba na tiskové konferenci po jednom z utkání Ligy mistrů
Pavel Vrba na tiskové konferenci po jednom z utkání Ligy mistrů

"Na stadionu bude zákaz oznamování toho, jak se vyvíjí zápas v Barceloně. Takové pokyny bude mít i hlasatel," hlásí kouč. K jistotě třetího místa by jeho týmu sice stačil bod, hrát na bezbrankovou remízu ale nechce.

"Bavíme se o tom, jaký výsledek pro nás bude dostačující, ale i tak chceme hrát aktivně. Zároveň vím, že zápas bude zase nesmírně těžký, protože AC patří jednoznačně k top světovým mužstvům. Ale doufám, že se nebudeme muset ohlížet na zápas Barcelony," dodal Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud