21. února 2012 • 13:54

Proti Chelsea se budeme bít, slibuje neapolská hvězda Hamšík

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUTĚŽ ISPORT EXPERT | Slovenskou hvězdu Marka Hamšíka čeká hodně pikantní zápas. Dnes se v dresu Neapole postaví do cesty týmu, který jej má dlouho na seznamu vyhlédnutých posil. Přesto hodně touží po tom, aby viděl Chelsea na kolenou. „Dáme do toho všechno, pobijeme se o dobrý výsledek,“ slibuje divokým neapolským fanouškům.



Načesané „číro“, výrazné dioptrické brýle, široký úsměv a tetování. Borec s extravagantním vzhledem a sedmnáctkou na dresu je miláčkem horkokrevných neapolských fanoušků. Dnes večer se do jejich srdcí může Marek Hamšík zapsat ještě hlouběji – pokud sestřelí Chelsea!

Marek Hamšík a Chelsea. Dvě jména, která jsou spojována prakticky v každém přestupním termínu. V lednu už dokonce některá média brala transfer čtyřiadvacetiletého záložníka do Londýna za hotovou věc.

Přestupová částka se měla vyšplhat k závratným 30 milionům liber, což je téměř miliarda korun. Jenže nic takového se nestalo. Hamšík nadále baví svými kousky diváky ve městě, které pobláznil v osmdesátých letech Diego Maradona.

„Chelsea? To mě vůbec nevzrušuje. Podobné šumy se objevují už pěkně dlouho, ale mě nikdo s konkrétní nabídkou neoslovil,“ zůstává v klidu fotbalista, jehož velkým vzorem je Pavel Nedvěd.


Dnešního zápasu se týká i otázka v soutěži iSport Expert, která zní: Porazí fotbalisté Neapole na svém hřišti Chelsea? Tipněte si i vy!


V Neapoli, kam zamířil v roce 2007 z Brescie, jsou on i jeho rodina naprosto spokojení. Klubu se navíc daří i po fotbalové stránce. „Cítím se tady dobře, nejsem na odchodu,“ vzkazuje příznivcům, kteří dokáží na stadionu vytvořit pekelnou atmosféru.

Právě na podporu publika dnes Hamšík a spol. hodně spoléhá. „Bude to velký zápas, duel roku!“ má jasno slovenský fotbalista. Chelsea rozhodně šetřit nehodlá. „Sice jsou favoritem, ale my do zápasu dáme všechno a pobijeme se o dobrý výsledek,“ slibuje.

Petr Čech chytil dvě tutovky Ballacka, ale porážce s Leverkusenem stejně nezabránil.Foto profimedia.cz
Do karet Neapoli nahrává i období, ve kterém na anglický tým narazí. „Blues“ jsou nejen ve výsledkové krizi, ale rozkládají je i vnitřní neshody.

„Hodně se o tom píše v novinách, ale kdo ví, co je pravda. Podle výsledků ale úplně skvělou formu asi opravdu nemají, vždyť vyhráli jen jednou ze šesti zápasů,“ uvědomuje si Hamšík.

„Ale spoléhat na to nesmíme, Chelsea je pořád špičkový klub s vynikajícími fotbalisty,“ varuje před jakýmkoli podceněním.

Neapol už si přímou konfrontaci s předním klubem Premier League vyzkoušela na podzim v základní skupině, ve které narazila na Manchester City a uhrála s ním venku remízu, před domácím publikem dokonce zvítězila.

„Nemáme strach. Neztratili jsme se v zápasech se City ani Bayernem Mnichov, troufáme si tedy i na Chelsea,“ hlásí Hamšík. Naštve večer svého možného budoucího šéfa Romana Abramoviče?

Marek Hamšík v utkání Neapole s Juventusem Turín
Marek Hamšík v utkání Neapole s Juventusem Turín

 

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud