23. února 2012 • 13:15

Ty buzny... Mourinho urážkou naštval gaye, stěžují si UEFA

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trenér Realu Madrid José Mourinho se dostal do problémů, které by zřejmě vůbec nečekal – na krku má rozzlobené gaye, jichž se dotkly Mourinhovy údajně homofobní výroky na adresu rozhodčích před zápasem "bílého baletu" v Mosvkě proti CSKA.



Evropská federace gayů a lesbiček ve sportu nařkla kouče Realu, že na sudí nazval ve španělštině homofobní nadávkou "maricones", což je v češtině něco jako "buzny".

Viceprezidentka federace Louise Engelfieldová už prý podle deníku Daily Mail vyzvala UEFA, aby proti Mourinhovi zasáhla. Komentáře extrovertního bouřliváka byly ke slyšení ve španělské televizi Quatro.

"Homofobní chování je neakceptovatelné od kohokoliv ve fotbale, tím více od jedné z nejvýraznějších osobností této hry. Jsme hluboce zklamáni tím, že pan Mourinho při své práci jen tak mimochodem používá homofobní nadávky," uvedla Engelfieldová.

"Je to o to víc smutné, že tyto komentáře pronesl během týdne, který byl zasvěcen kampani Fotbal proti homofobii," dodala.

Podle televizních záběrů měl Mourinho při zkoumání zmrzlého hřiště CSKA Moskva pronést na adresu rozhodčích poznámku: "Ty buzny ani nevědí, s čím budeme hrát..."

Z konečného výsledku nebyl trenér Mourinho moc nadšený.
Z konečného výsledku nebyl trenér Mourinho moc nadšený.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud