Jonáš Bartoš
29. března 2012 • 13:12

Barcelona se zlobí na rozhodčí. Měli nám odpískat dvě penalty!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Poprvé od 28. ledna nevstřelili gól, na bezbrankové remízy nejsou vůbec zvyklí. Hvězdy Barcelony se po úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s AC Milán (0:0) hodně zlobily. Na sebe kvůli zahozeným šancím i na rozhodčí, kteří jim podle jejich názoru upřeli dvě penalty.



Do hlavního rozhodčího Erikssona se nahlas pustil kapitán Carlos Puyol. Barcelonského obránce ve vápně během druhého poločasu tahal za dres Djamel Mesbah, rozhodčí nechal pokračovat ve hře. A to se katalánské ikoně vůbec nelíbilo.

"Každý viděl, co se stalo. Chtěl jsem hlavičkovat, ale někdo mi držel dres," čertil se Puyol.

"Rozhodčí nám zkrátka nechtěl písknout penaltu, viděl jsem to na záběrech světelné tabule. Ale nechceme se na to vymlouvat, rozhodčí to mají hodně těžké," dodal 33letý řízný bek Barcy .

Druhým, ještě více propíraným momentem, byl souboj Alexise Sancheze s gólmanem Abbiatim. Po krásně rozehraném signálu ze standardní situace se katalánský forvard objevil před milánskou brankou. Abbiati hráče skutečně trefil, ale až v momentě, kdy Sanchez pravděpodobně neměl nárok dostat míč do brány.



"Tohle se stává často, už jsme z toho unavení. Chci se podívat na opakovaný záběr, z brány jsem nemohl vidět, jestli to penalta byla, nebo ne," komentoval zákrok na Sancheze gólman Barcelony Victor Valdes.  

Pep Guardiola byl v pozápasovém hodnocení o poznání zdrženlivější. "Když rozhodčí tyhle dvě penalty neodpískal, tak asi proto, že je neviděl," odmítl se pouštět do kritiky kouč Barcelony.

Jednačtyřicetiletému trenérovi se naopak nelíbil povrch hřiště, na kterém se na San Siru hrálo. "Milán by s tím měl něco udělat. Hrajeme tam, kde nám řeknou, ale nemyslím si, že by Inter a AC chtěli mít hřiště s takovým trávníkem," dodal Guardiola.

Největší hvězdy týmů se neprosadili, gól nedal Ibrahimovic ani barcelonský kouzelník Messi
Největší hvězdy týmů se neprosadili, gól nedal Ibrahimovic ani barcelonský kouzelník Messi

Stejný názor měl i trenér Arsenalu Arséne Wenger, který si na podmínky na milánském stadionu stěžoval po osmifinále (Arsenal na AC prohrál 0:4).

Zástupci Barcelony podali na stav trávníku na stadionu San Siro oficiální stížnost. Delegát UEFA zanesl informace do svého zápisu o utkání, takže se hrací plochou bude zabývat i fotbalová unie.

Bezbranková remíza ukončila úžasnou sérii Barcelony, která se v Lize mistrů gólově prosadila ve 30 zápasech v řadě. Gólostroj katalánských hvězd se zasekl poprvé od 28. ledna. kdy ve španělské lize Barcelona remizovala s Villarealem 0:0.

Po devíti zápasech se neprosadil ani nejlepší fotbalista planety Lionel Messi. "Tenhle zápas jsme měli vyhrát. Vzhledem ke stavu hřiště a síle Milána to bylo těžké, pro odvetu jsme ve složité situaci," tuší argentinský kouzelník.     

"Nejsme zklamaní, protože jsme hráli dobře. Ale když nedáte šest nebo sedm vyložených šancí, těžko můžete vyhrát. Ale to je fotbal, musíme se dívat dopředu. Zápas to bude zase podobný, mají hodně zkušených hráčů a dobře brání," naznačil směrem k odvetě argentinský záložník Javier Mascherano.

Šanci do odvety (3. dubna na Nou Campu) větří i milánský celek. "Je to důležitý výsledek proti opravdu skvělému týmu. Možnost postoupit do semifinále je pořád otevřená," věří kouč AC Massimiliano Allegri.

AC ale rozhodně nesmí zopakovat výkon z osmifinálové odvety na hřišti Arsenalu, kde prohrál 0:3 a stěží ubránil čtyřbrankový náskok z prvního utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud